Koeman onder vuur genomen na persconferentie: ‘Hij ontstijgt het niveau van VV Bal Op Het Dak niet’

10 juni 2023, 18:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De uitlatingen die Ronald Koeman zaterdag deed over Jeremie Frimpong, lijken bij veel supporters van het Nederlands elftal verkeerd gevallen. De bondscoach van Oranje was op de persconferentie van zaterdag uiterst kritisch op het besluit van de rechtsback om te bedanken voor Jong Oranje, maar volgens veel twitteraars moet Koeman vooral naar zichzelf kijken. 

Oranje bereidt zich momenteel voor op de wedstrijd tegen Kroatië in de halve finales van de Nations League. Frimpong werd door Koeman niet opgenomen in zijn selectie, ondanks dat de 22-jarige rechtsback een uitstekend seizoen beleefde bij Bayer Leverkusen. Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje selecteerde Frimpong vervolgens voor het jeugd-EK van later deze maand in Georgië en Roemenië, maar de vleugelverdediger bedankte voor die uitnodiging. 

Koeman liet zich zaterdag op de persconferentie ontvallen dat hij het ‘natuurlijk niet goed vindt’ dat Frimpong besloten heeft de uitnodiging van Van de Looi naast zich neer te leggen. "Ik vind dat niet oké. Jong Oranje speelt een EK. Als een speler denkt dat hij dat niveau is ontstegen, denk ik dat je de verkeerde beslissing neemt”, zo zei Koeman. 

De kritiek van Koeman op Frimpong lijkt onder Oranje-fans op Twitter niet op veel sympathie te hoeven rekenen. “Meneer Koeman ziet zijn eigen fout niet in. Als je niet ziet dat Frimpong dat niveau ontstegen is, en hij niet inziet dat het misschien verstandig is om hem minuten te laten maken zodat hij in ieder geval niet meer naar Ghana kan gaan. Dan is er iets goed mis met Koeman”, schrijft een twitteraar. Omdat Frimpong nog niet officieel debuteerde voor Oranje, zou hij ook nog kunnen opteren voor een interlandcarrière bij Ghana.

Ook een andere twitteraar vindt dat Frimpong meer krediet verdient. “De speler denkt niet dat-ie het niveau van Jong Oranje is ontstegen, de speler ís het niveau van Jong Oranje met een marathonlengte ontstegen. De bondscoach daarentegen ontstijgt nog altijd het niveau VV Bal Op Het Dak niet.” 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou in een ding geef ik deze supprters wel gelijk. Wel spelers uitnodigen voor het Nederlands elftal, die of door het ijs zijn gezakt dit seizoen, of amper niet gespeeld hebben is geen goede zaak. Hij heeft alleen oog voor de competieties Engeland, Spanje, Italie en de club Bayrn Munchen. Ook in Frankrijk zijn spelers die er wekelijks de sterren van het dak spelen, maar daar heeft deze man geen oog voor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen