'Mislintat kijkt rond in Duitsland en hoopt jong talent naar Ajax te halen'

8 juni 2023, 11:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax is geïnteresseerd in de Duitse middenvelder Eyüp Aydin. Dat weten Duitse media te melden. Aydin komt momenteel uit in het tweede elftal van Bayern München en de Amsterdammers zouden de gesprekken met de achttienjarige voetballer al hebben opgestart.

Dat meldt verslaggever Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports. Volgens hem zouden de gesprekken tussen Ajax en Aydin opgestart zijn, maar zou alles zich nog wel in een vroeg stadium bevinden. Aydin kwam dit seizoen namens Bayern München II 24 wedstrijden uit in de Regionalliga (het vierde niveau van Duitsland) en kwam in die wedstrijden tot drie doelpunten en vier assists.

Artikel gaat verder onder video

Ajax zou de middenvelder speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie kunnen bieden met de kans dat hij kan doorgroeien naar het eerste elftal. Hetzelfde gebeurde afgelopen zomer met het Belgische talent Mika Godts, die in eerste instantie voor de beloftenploeg van de Amsterdammers werd gehaald, maar inmiddels ook al minuten in het eerste elftal van Ajax heeft gemaakt.

Aydin - die bij Bayern München nog een contract heeft tot de zomer van 2024 - zou volgens Plettenberg ongeveer één miljoen euro moeten kosten. De Amsterdammers kunnen defensieve middenvelders zoals Aydin wel gebruiken, want Florian Grillitsch op weg naar de uitgang in Amsterdam en Edson Álvarez lijkt Ajax op korte termijn te gaan inruilen voor Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hebben we niet al eens zo,n groot talent gehad, kon bij jong ajax niet eens mee,beroemde jeugd opleiding, het is helemaal niets meer,ze slapen zo bij ajax dat alle grote amsterdamse talenten bij az lopen,wat gaat deze man ons brengen!

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alles bij Mislintat is in een vroeg stadium en met iedereen gaat hij binnenkort praten. Komt er nog dit jaar een trainer bij Ajax of gaat Tadic het er bij doen? Wat is er mis met Pascal Jansen? En hoe rancuneus is Peter Bosz volgend seizoen bij PSV als hij TEGEN Ajax strijdt?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen