Pep Guardiola zorgt voor walging met kledingkeuze voor FA Cup-finale

3 juni 2023, 17:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De kledingkeuze van Pep Guardiola voor de FA Cup-finale van Manchester City tegen Manchester United heeft in Engeland tot verbazing en zelfs walging geleid. Het is in Engeland traditie dat de managers van de twee bekerfinalisten voorafgaand aan de wedstrijd samen met hun elftallen het veld op lopen in pak, maar daar had Guardiola zaterdagmiddag maling aan.

Guardiola begeleidde zijn elftal vanmiddag het veld op voor de finale tegen United. De Spaane oefenmeester hulde zich niet strak in pak, zoals collega-trainer Erik ten Hag bijvoorbeeld wel deed, maar koos voor een eenvoudige trui. Gedurende de wedstrijd ontdeed Guardiola zich zelfs van zijn trui en was hij in een zwart T-shirt te zien langs het veld.

De keuze van Guardiola om af te wijken van de kledingvoorschriften is niet bij iedereen in Engeland goed gevallen. Diverse Twitteraars uiten hun ergernis. “Je hoort een pak te dragen voor de bekerfinale. Het maakt me niets uit wie je bent. Ik vind het walgelijk”, tweet iemand bijvoorbeeld. Het officiële twitterkanaal van de Daily Mirror spreekt zelfs van ‘schandalige taferelen’.   

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rick Vermeulen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is hij een trainer of een fotomodel voor pakken, en traditie is niet automatisch voorschrift. Wat een trieste vertoning van vooral journalisten en reporters om zich hierom druk te maken. Het kan de gewone man, of vrouw echt niet uitmaken wat het tenue van de dag van een trainer is

Frenk S
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker in een aussie naar een bruiloft gaan, dat doe je ook niet. Doe gewoon een net pak aan, je bent geen zwerver.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen