Zo kijk je vanuit het buitenland naar de Champions League-finale

9 juni 2023, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

ADVERTORIAL – De grootste clubwedstrijd van het jaar wordt zaterdag gespeeld: Manchester City en Internazionale doen een gooi naar de Champions League. De wedstrijd is vanuit Nederland te volgen op RTL7 en Ziggo Sport, maar wat doe je als het vanuit het buitenland de finale wilt volgen op een Nederlands kanaal? Dan kun je een VPN gebruiken.

In Nederland kun je online livestreams van de finale volgen via NLZIET, Videoland of Ziggo GO. Die streams werken in het buitenland waarschijnlijk niet, omdat de diensten niet in alle landen de uitzendrechten hebben. Vanuit het buitenland heb je de volgende opties om de finale te bekijken:

• Kijk de wedstrijden via een officiële buitenlandse livestream. In meerdere landen wordt de finale uitgezonden. Je hebt dan wel commentaar in een andere taal, wat wellicht vervelend kan zijn.

Gebruik een VPN om alsnog toegang te krijgen tot de Nederlandse zenders. Zo kijk je alle Champions League-wedstrijden live – waar je ook bent.

Een VPN stelt je in staat om je internetverkeer om te leiden via een server in een ander land. Je kunt vanuit het buitenland dus een VPN gebruiken om 'vanuit Nederland' te browsen. Zo kun je vanuit het buitenland kijken naar Nederlandse streams. Het gebruik van een VPN is volledig legaal. Bij VPNGids vind je alle informatie over het gebruik van VPN’s om Nederlandse programma's te kijken, zo ook de finale tussen Manchester City en Inter.

Je vindt op VPNGids adviezen over welke VPN's het meest geschikt zijn om Nederlands voetbal en/of Nederlandse streams vanuit het buitenland te kunnen bekijken. Ook vind je een helder stappenplan waarmee je eenvoudig een VPN kunt installeren. Een abonnement is al vanaf een paar euro per maand af te sluiten. Daarnaast is er bij veel goede VPN-providers, zoals Surfshark, een uitgebreide geld-terug-periode, waarmee je gemakkelijk zonder risico (en kosteloos) een VPN kan uitproberen.

Een VPN heeft nog meer functies dan alleen het bekijken van Nederlandse streams vanuit het buitenland. Het is ook een handige tool om je internetverbinding te anonimiseren en beveiligen.

Bevalt het onverhoopt niet of ben je maar kort in het buitenland, waardoor je de VPN niet lang nodig hebt? Geen zorgen, er is een dertig dagen geld-terug-garantie om het uit te proberen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.