Ajax beëindigt samenwerking met De Telegraaf

24 juli 2023, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Telegraaf is niet langer Official Media Partner van Ajax, zo weet Ajax Life zondagavond te melden. De fansite deed navraag bij de Amsterdamse club en kwam ter ore dat het contract met de krant niet verlengd is. Mediahuis is de nieuwe Official Media Partner van Ajax.

Mediahuis is een overkoepelend mediabedrijf waarin grote merken zijn ondergebracht als De Telegraaf, VROUW, Privé, Autovisie, het Noordhollands Dagblad, het Haarlems Dagblad, het Leidsch Dagblad, de IJmuider Courant en De Gooi- en Eemlander. Ook veel digitale merken vallen onder het Mediahuis, zoals Dumpert.

Artikel gaat verder onder video

Het contract met De Telegraaf liep af op 1 juli 2023. Ajax acht een commerciële samenwerking tussen Mediahuis en Ajax voor beide partijen logischer dan een officieel mediapartnership met slechts één titel, zo klinkt het. Vandaar dat nu gekozen is voor een samenwerking met Mediahuis.

Ajax Life legt uit dat De Telegraaf als Official Media Partner een aantal promotionele rechten en ook hospitality-rechten had. In ruil daarvoor kreeg Ajax onder andere toegang tot het (commerciële) bereik van de krant, welk bereik bijvoorbeeld gebruikt werd rondom kaartverkoop en shirtintroducties. De samenwerking stond los van wat er redactioneel op de sportpagina's van de krant werd geschreven, verzekert Ajax Life.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verweij doet ajax niets veel goeds Met zijn onzinnigeheid Blij dat het stop met ajax en het AD

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang het allemaal goed draait en iedereen positief is over Ajax dan is er niks aan de hand. Maar als het even tegen zit en ze krijgen kritiek, dan is iedereen tegen ze. Zo slap daar in Amsterdam. Wat een gejank.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Telegraaf had echter twee jaar geleden al gekozen om het samenwerken te veranderen in tegenwerken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen