Ajax pakt veel gele kaarten en gaat met 3-0 ten onder in Brussel

22 juli 2023, 15:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Ajax is tegen de eerste nederlaag van de oefencampagne aangelopen. De Amsterdammers verloren zaterdagmiddag met 3-0 van Anderlecht. Het was een harde oefenwedstrijd, waarin Ajax liefst vijf gele kaarten incasseerde (en Anderlecht nul). Eerder speelde Ajax al tegen FC Den Bosch (2-2) en Shakhtar Donetsk (3-0 zege)

Met Jan Vertonghen en Kasper Dolberg stonden er twee ex-Ajacieden op het veld bij Anderlecht, dat vrijdag al aan het nieuwe seizoen begint met een competitiewedstrijd tegen Union Sint-Gillis. Het was ook wel te zien dat Anderlecht wat verder in de voorbereiding was dan Ajax. Bij rust koesterde de thuisploeg een terechte 1-0 voorsprong, die was verkregen door een knappe, tegendraadse stift van Dolberg.

Artikel gaat verder onder video

Ajax kreeg voor de rust eigenlijk maar één grote kans: Steven Bergwijn stuitte met een hard schot op keeper Maxime Dupe. Trainer Maurice Steijn voerde slechts één wijziging door in de pauze, door Davy Klaassen te vervangen voor Benjamin Tahirovic. Vlak na het begin van de tweede helft knalde Kenneth Taylor de bal op de paal. Niet veel later vond ook de opgestoomde Anass Salah-Eddine de Anderlecht-keeper op zijn pad.

Ajax bleef zoeken naar de gelijkmaker. Vertonghen voorkwam met een uiterste ingreep de 1-1 van Mohammed Kudus, die halverwege de tweede helft ook nog de lat trof met een poeier. Gaandeweg de tweede helft kwam Anderlecht weer beter in de wedstrijd en de thuisploeg wist de score ook uit te breiden naar 2-0. Olivier Aertssen werkte een voorzet van Benito Raman op onhandige wijze weg bij de eerste paal: hij kreeg de bal tegen de knie en passeerde de ingevallen keeper Jay Gorter.

Mohamed Daramy kreeg nog een kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar opnieuw bracht keeper Dupe redding. De opvolger van Bart Verbruggen zag dat Taylor daarna hoog over schoot. Daarna kwam de voorsprong van Anderlecht niet meer in gevaar. Sterker nog: in de blessuretijd counterde Anderlecht via Raman naar 3-0. Hoewel het logisch is dat Anderlecht wat verder is in de voorbereiding, zal het voor Ajax toch teleurstellend zijn dat het goede optreden tegen Shakhtar geen vervolg gegeven kon worden.

Opstelling Ajax: Rulli (67' Gorter); Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Klaassen (46' Tahirović), Taylor (90+1' Godts); Kudus, Brobbey (67' Conceição), Bergwijn (75' Daramy).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha ha ha, een flinke afgang voor Ajax, er zijn geen excuses meer. Brobbey, Bergwijn, Taylor, Rensch zijn de veroorzakers, zij moeten op de bank of verkocht worden. Er lopen genoeg talentjes bij Jong Ajax rond, waarom krijgen zij nooit de kans ? De supportersvereniging van Ajax moet zich nu laten zien en horen. Kale en Kokkie hebben er geen zin meer in, dus laten anderen hun vervangen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk afgemaakt door Dolberg, benieuwd wat hij dit seizoen gaat brengen in België

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een slechte wedstrijd En rulli Waardeloze Goter ook geen goede wedstrijd

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal met je eens dilima, Gorter heeft zijn kansen verspeeld, De Graaf en Setford zijn betere keepers. Toen Van der Sar Menzo verving had ook niet veel supporters vertrouwen in de jongeling van Alphense Boys.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ik hecht niet zoveel waarde aan oefenwedstrijdjes . Tot nu toe vind ik ajax/ die duitser niet erg goed bezig . Maar het is nog lang geen 31 augustus . Dus al doe conclusies na oefenwedstrijden slaan nergens op

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, "Tot nu toe vind ik ajax/ die duitser niet erg goed bezig . " Dit is toch ook een conclusie ?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee dat is een mening.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd dat is een mening gebaseerd op wat er nu buiten het veld gebeurd qua aankopen en bevoorbeeld situatie heitinga etc Maar ik zeg ook dat het nog geen 31 augustus is dus alles kan gewoon nog veranderen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mening sterk lijkend op een conclusie, anders zeg dan niks.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lig er niet wakker van, zo wordt tenminste duidelijk waar versterkingen moeten komen. Achterin is gewoon te jong/zwak op het moment. Gorter heb je echt niets aan, in de jeugd loopt vast wel wat beters rond.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dit . Beter dit als steeds maar winnen met 5-0 van een mindere club

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Anderlecht lachen ze zich een breuk van dit Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook van een mindere club zal dit Ajax moeilijk van winnen. Dit Ajax is niet des Ajax's.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen