Steven Berghuis: 'Aan de ene kant heb ik er spijt van, maar aan de andere kant ook weer niet'

29 juli 2023, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Steven Berghuis heeft in gesprek met AT5 uitgebreid teruggeblikt op het incident na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax van vorig seizoen. De 31-jarige middenvelder annex aanvaller verloor vlak voordat hij de spelersbus instapte zijn zelfbeheersing en haalde uit naar een provocerende omstander.

"Inhoudelijk kan ik er niet veel op ingaan", begint Berghuis. "Ik sta er nog steeds een beetje fifty-fifty in. Ik vind, eerlijk gezegd, dat het uit de hand loopt richting de spelers en scheidsrechters. Wat je over je heen moet laten gaan. Wij gaan dat niet veranderen, dat gebeurt overal. Het gaat te ver. Ik zie het gebeuren op de tribunes en als wij arriveren met de bus."

Artikel gaat verder onder video

Berghuis mist door het voorval de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen. "Uiteindelijk heb ik mezelf ermee. Gisteren (het interview werd vrijdag opgenomen, red.) liep het ook weer uit de hand bij Twente op de tribune. We hebben een serieus probleem hier in Nederland. Aan de ene kant sta ik achter wat ik heb gedaan, want het is tot hier en niet verder. Het houdt voor mij ook een keer op. Aan de andere kant vraag ik me wel af of het iets oplost en of het iets heeft opgelost, behalve dat ik de eerste drie wedstrijden mis."

Dat het slaan van een supporter een no-go is, vindt Berghuis zelf ook. "Dat is het emotionele van mij, dan gebeurt iets wat niet mag. Ik ben speler van Ajax. Ik snap dat kinderen, laat staan mijn eigen kinderen, naar mij opkijken en ik een voorbeeld geef. Daar heb ik aan de ene kant spijt van, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik vind dat de KNVB er wel iets aan moet gaan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo blij dat je weg bent 😃

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal je vriend of vriendin niet blij mee zijn dat je dat zo open en bloot op deze media site neer zet 😂😉

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😴

Roffainho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deed altijd zijn stinkende best voor Feyenoord. Kon de stap naar Ajax wel begrijpen (vanuit zijn standpunt natuurlijk). Mag nu vanuit Amsterdam toekijken hoe Feyenoord de hemel bestormt 😉

Jan Hassfeld
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hij wilde om de prijzen gaan spelen en C,L nou dan heb die toch de verkeerde keus gemaakt.En ik begrijhp ook dew woede van de Feijenoord fans de ene week sta je voor de harde kern let Feijenoord logo van je shirt te zoenen en een week later ga je op een sniekie manier naar Ajax.En nu gaat die het zelfde met Ajax doen.Want hij schijnt al gesprekken met zijn maatje Tadids gehad te hebben de sukkel niet te vertrouwen.Sorry voor miijn taalfouten

RJTuijnman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoewel zijn reactie uiteraard niet door de beugel kan, heeft hij wel het volste gelijk van de wereld. Schelden tegen spelers is te vergelijken met het beroven van oude vrouwtjes: beide zijn weerloos en moeten het zich maar allemaal laten welgevallen. Hoog tijd dat dit soort geteisem van de velden en de tribunes wordt verbannen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen