Steven Berghuis luidt de noodklok bij Ajax: 'Het is zorgelijk, daar kunnen we niet omheen'

29 juli 2023, 11:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © AT5

Steven Berghuis maakt zich twee weken voor de start van de competitie zorgen over de staat van de selectie van Ajax. De 31-jarige middenvelder annex aanvaller vraagt zich hardop af of de Amsterdammers dit seizoen wel aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Na een teleurstellend seizoen waarin Ajax derde werd en naast Champions League-voetbal greep, hoopt de Amsterdamse club met Maurice Steijn aan het roer op betere tijden. Kwalitatief is de selectie er vooralsnog echter niet op vooruitgegaan. Onder meer Jurriën Timber en Dusan Tadic zijn vertrokken, terwijl er met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic nog maar twee spelers werden gehaald door directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Artikel gaat verder onder video

"Het is op dit moment wel zorgelijk, daar kunnen we niet omheen", zegt Berghuis voor de camera van AT5. De routinier vindt het lastig inschatten wat voor seizoen het gaat worden. "Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. En op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachtingen kunnen voldoen, zoals we er nu voor staan. De spelers zijn het belangrijkst. Wij dragen het shirt van Ajax, trekken de voetbalschoenen aan en moeten het op het veld laten zien. Dan moeten we ook een selectie hebben die daarvoor kan gaan, zodat we de verwachtingen van de mensen kunnen waarmaken. Daar maak ik me op dit moment wel zorgen over. Dusan Tadic heeft de eerste alarmbel laten afgaan door weg te gaan", aldus Berghuis, die achter die boodschap staat.

Volgens Berghuis kan iedereen bij Ajax goed voetballen. "Maar elke speler heeft ook zijn sterktes en zwaktes. De kunst is om een goede mix van kwaliteiten, mentaliteit en karakter samen te stellen, zodat iedereen op een gegeven moment in zijn sterkte komt. Dat ontbrak vorig jaar. Je kunt mij niet vertellen dat wij een slecht elftal of slechte spelers hadden. Dat is de analyse die ik van vorig jaar heb gemaakt. Daar kunnen als spelers niks aan doen. Natuurlijk speel je soms slecht of ben je uit vorm en kijk je dan in de spiegel, maar over de hele lijn was het vrij duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Figaro
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb al een aantal keren aangegeven dat er totaal geen rekening met de supporters wordt gehouden. Hoe kun je in godsnaam verkopen dat de rijkste club van Nederland geen competitief elftal op de been kan brengen omdat er meer rekening wordt gehouden met de aandeelhouders. Ik zeg: koop geen seizoenkaart!!!!

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Successupporter!

Figaro
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt, daarom wil ik ook best de duurste seizoenkaart van Nederland kopen maar dan verwacht ik wel een elftal dat het waard is om naar te kijken. Ajax is weer een bedrijf en is ver weg van een voetbalclub waarbij sportieve prestaties het doel zijn. Jammer dat het opgebouwde vermogen in 1 seizoen is verdampt blijkbaar.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo wordt er meer rekening gehouden met de aandeelhouders? Er gaat helemaal geen geld naar aandeelhouders.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel begrijpelijk Het team is niet wedstrijd waardige Ben bang dat het weer een rampzalig seizoen zal worden Snelle uitschakeling Europese voetbal En ook geen kampioen Hopelijk dat de top van ajax Die er nog zit Eind van dit seizoen Als het nog erger wordt als vorige seizoen De verantwoordelijkheid neemt dan en ook opstapt

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het wil niet zo lukken met het 'Bayern Munchen' van Nederland.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax had nooit Overmars moeten ontslaan. Marc had ook zijn excuses kunnen aanbieden.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt ja, Go woke go broke!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op de eerste plaats: diezelfde Berghuis was niet de topvoetballer die Ajax afgelopen seizoen aan overwinninkjes hielp. Veel balverlies en hij had moeite om verdedigers te passeren, hij is en blijft een gemiddelde speler. In het nieuwe seizoen moet hij als het enigszins kan worden gepasseerd, bankzitter dus. Ten tweede: Wel gel of geen geld in de kassa, Ajax moet betere scouts hebben en niet afgaan op kruimels. Er zijn genoeg goedkope spelers, die Ajax groot kunnen maken. Ajax moet in dit geval voorbeelden aan PSV en Feijenoord 9dit seizoen) nemen. Ten derde: Gorter is niks, Taylor is niks, Brobbey is niks, Aertsen was bij Jong en nu bij de A1 ook niet veel. Ten slotte: ook goed dat Ajax één of twee seizoenen minder is, daarna moet Ajax weer gaan vlammen.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is met Feyenoord alleen maar beter gegaan sinds die onruststoker is weggegaan. Een Kokcu heeft zich hierdoor veel beter kunnen ontwikkelen. Waar is de eigen jeugd van Ajax? Scouting is ook een probleem. Bassy voor 23 miljoen en Feyenoord Hancko voor 8 miljoen. Roept u maar wie beter is. Ajax had de beste spelers maar was geen team met ego's als Klaassen, Tadic, Berghuis, Bergwijn en een veel te dikke Brobbey

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat iedereen wel snapt dat als Ajax met deze selectie aan het seizoen begint de kans op wat puntverlies groot is. Ik vond het verhaal van Steijn gisteren wel gewoon heel duidelijk en logisch. Liever wat meer tijd nemen om de eerste keuzes binnen te halen dan snel willen handelen en een tweede of derde keuze moeten nemen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die van roma en boomen zijn al paniekaankopen / 2e 3e keuze

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel te vroeg om dat te roepen natuurlijk en tot nu toe zijn de geluiden over beide heel positief.

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel geld is er uitgegeven? Met dit elftal moet je gewoon meedoen hoor

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat moet al een waarschuwing zijn . Boomen is al 28 . In nederland onzichtbaar. In Frankrijk gewoon spelen bij de nr 13 . Als hij een van de betere is op dit moment zegt dat best iets

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom op zeg dat gezeik er is vorig jaar voor 100 miljoen geïnvesteerd ook nu moet Ajax gewoon mee doen!

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Supporters moeten gewoon even geduld hebben. In ideale omstandigheden is de selectie al rond, maar Bassey werd pas nu verkocht en Alvarez is ook nog niet weg. Er is nog genoeg tijd. Ook bij PSV is de selectie nog niet rond.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij feyenoord is hij ook niet rond. De voorhoede staat echt nog lang niet

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik lees een hoop "ons,we en je". Waar blijft de "me en ik" Steven ? Spiegel kapot soms ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen