Van der Gragt bezorgt Oranje tegen Portugal perfecte start op WK

23 juli 2023, 11:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

De Oranje Leeuwinnen zijn het WK voor vrouwen begonnen met een 1-0 zege op Portugal. Een vroege treffer van verdediger Stefanie van der Gragt bleek voldoende om het Nederland van bondscoach Andries Jonker drie punten te bezorgen.

Het op voorhand grote vraagteken Daniëlle van de Donk was fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Deze opsteker kreeg in vorm van het openingsdoelpunt al na een kwartier een passend vervolg. De kopsterke Van der Gragt liet zich in de lucht gelden en knikte de hoekschop van Spitse fraai binnen. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR bleek dat een onjuiste interpretatie.

Artikel gaat verder onder video

Nederland was na de 1-0 voetballend beduidend de betere partij én ook verdedigend verdiende de Oranje speelsters de complimenten. Bij Portugal kregen de frustraties de overhand en dat speelde Nederland in de kaart. In het Forsyth Barr Stadium - het meeste zuidelijke voetbalstadion ter wereld - regende het geen kansen, maar Oranje verzuimde meermaals de score te verdubbelen.

Van de Donk hielp direct na rust een dot van een kans om zeep. Portugal zakte in Nederlands balbezit ver terug en gokte op de offensieve snelheid. De ploeg van bondscoach Andries Jonker leed echter nauwelijks risicovol balverlies, waardoor deze tactiek niet het gewenste resultaat opleverde voor de Zuid-Europeanen. Zelf waren de Oranje Leeuwinnen ook niet meer bij machte om de score uit te bouwen.

Oranje speelde na 2015 en 2019 haar derde WK in de geschiedenis en won in de eerste twee edities beide keren de openingswedstrijd. Portugal - de nummer 21 van de FIFA-ranking - stelde alles in het werk om deze reeks te doorbreken, maar kwam simpelweg tekort. In de slotfase gaf Nederland geen krimp en boekte een uiterst degelijke overwinning. Donderdagnacht speelt Nederland tegen de Verenigde Staten - de nummer één van de wereld – naar alle waarschijnlijkheid om de groepswinst.

Vrouw van de wedstrijd: Jackie Groenen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk alleen gekeken vanwege mijn dochter die ook lekker voetbalt Tuurlijk goed om de 1e wedstrijd te winnen . Maar de manier waarop . Nederland was de 1e helft veel beter maar vergat meer te scoren. De enige goal had denk ik ook bij menig andere wedstrijd afgekeurd geweest . Ze staat gewoon hinderlijk buitenspel . 2e helft was gewoon echt slecht, met daarbij ook de verslaggeving en 'analisten' in de studio . Men probeert het spannend te maken maar er gebeurde niet veel . Ze hadden het over billen knijpen maar portugal had nog een uur kunnen voetballen ze hadden nooit gescoord Net als bij de mannen gaan ook de vrouwen eruit bij de 1e top tegenstander .

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hinderlijk buitenspel?? die meid op de lijn die doet helemaal niet met het spel mee lat de bal gewoon lopen en hindert de keeper niet hoezo dan hinderlijk?? denk dat je de regels moet leren! als ze een voet had uitgestoken was de goal afgekeurd!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Menig scheidsrechter had hem afgekeurd maar prima joh . Ik denk dat jij eens voetbal moet gaan kijken eerst voordat je over de regels begint .

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

lang genoeg jeugdteams en vaandelteams getraind!! dus nee ik snap het inderdaad niet!! ZUCHT!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jarenlang gevoetbald op niveau . Maare prima gozert ,jij bent de enige die hier een mening mag hebben !

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vond nederkand sterk 1e helft alleen die beerensteijn wat een slechte 2e helft zeg net zoals die brunts maar het lele elftal op 3 speelsters na zakte ver en ver weg!! en speler in de voeten aanspelen met 3 vrouwen in de rug?? hoezo stom!! mogen blij zijn met deze 1-0 maar portugal had ook niet echt meer verdiend!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Portugal is gewoon heel slecht . Maar schijnt zelfs nog een 'aardig' team te hebben volgens 'de kenners' .

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede overwinning! Het bevalt mij goed dat scheidsrechters hun besluit na het kijken van de beelden het zegt. Ik hoop dat de scheidsrechters in de Eredivisie dat ook gaan doen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat maakt toch niks uit of ze het zeggen of je ziet het

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen