Waarom de transfer van Hakim Ziyech naar Al-Nassr geen optie meer is

12 juli 2023, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hakim Ziyech sloeg eerder een tweede aanbieding van Al-Nassr af. De Marokkaan leek hard op weg naar de club van Cristiano Ronaldo, maar door een nog onbekende reden kwam er een kink in de kabel. Die overgang naar de club uit Saudi-Arabië is voorlopig geen optie meer, want Al-Nassr heeft een tijdelijke transferban opgelegd gekregen.

De FIFA heeft besloten dat Al-Nassr in elk geval in de komende weken geen spelers mag aantrekken. Dat is de uitkomst van de voetbalbond nadat de club afspraken heeft geschonden met Leicester City. Voor de transfer van voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa werden de bonussen niet betaald. Een schijntje gezien alle megabedragen die het reeds betaalde aan onder anderen Ronaldo, want het gaat slechts om 460.000 euro.

Artikel gaat verder onder video

Leicester City ging in beroep tegen de wanbetalers en kreeg uiteindelijk gelijk van internationaal sporttribunaal CAS. Omdat Al-Nassr desondanks nog altijd niet betaald heeft, heeft de club van Ronaldo een straf opgelegd gekregen dat het in elk geval de komende weken geen nieuwe spelers mag halen op de transfermarkt.

Een pijnlijke beslissing omdat de transfermarkt in Europa juist in de komende weken alleen maar drukker zal worden. Pas zodra het bonnetje van ongeveer een half miljoen euro is betaald aan de degradant uit de Premier League, wordt de straf opgeheven bij de FIFA. Na de komst van Ronaldo en Internazionale’s Marcelo Brozovic is de transfer van Ziyech in elk geval voorlopig geen optie meer voor Al-Nassr.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen