Aad de Mos heeft zijn vraagtekens bij Hans Kraay jr.: ‘Dat weet je zelf toch ook wel? Kijk je niet?’

13 augustus 2023, 14:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Ajax telde vorig jaar tien miljoen euro neer om Owen Wijndal over te nemen van AZ. De Amsterdammers dachten met Wijndal de ideale vervanger van Nicolas Tagliafico en Daley Blind binnen te halen, maar hij slaagt er nog altijd niet in aan de verwachtingen te voldoen. De linksback kon onder Alfred Schreuder al niet rekenen op een basisplaats en zit ook met Maurice Steijn aan de leiding op de bank. Hans Kraay jr. vraagt zich af wat er met hem aan de hand is. Aad de Mos weet het antwoord.

Ajax trok vorig jaar flink de portemonnee om het vertrek van onder meer Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en Sébastien Haller op te vangen. Zo maakten Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Wijndal allemaal voor veel geld de overstap naar de Johan Cruijff ArenA. Geen van hen slaagde er echter in een onbetwiste indruk achter te laten. Bassey is zelfs alweer vertrokken. Ook de toekomst van Wijndal is een groot vraagteken. Hij moet momenteel Anass Salah-Eddine voor zich dulden. Bovendien is Ajax druk bezig met de komst van Hiroki Ito.

Artikel gaat verder onder video

“Wat is er in hemelsnaam met Wijndal aan de hand?”, vroeg Kraay jr. zich hardop af bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Schreuder stelde hem niet op, Heitinga stelde hem niet op…” Nog voordat Kraay jr. kon zeggen dat Wijndal ook onder Steijn op de bank zit, kwam De Mos ertussen. Volgens De Mos is het vrij duidelijk waarom de oud-speler van AZ er in Amsterdam niet aan te pas komt. “Dat weet je zelf toch ook wel, Hans? Wat er met hem aan de hand is? Kijk je niet?” Kraay jr. gaf aan wel te kijken - hij was zaterdagavond immers nog in de Johan Cruijff ArenA - maar kreeg van De Mos wederom geen tijd te antwoorden.

“Hij kan niet verdedigen. Hij moet eens beginnen met zijn kousjes een keer op te trekken en een keer een vent te worden”, stelde De Mos over Wijndal. “Hij is groot gemaakt door Karlsson”, voegde De Mos er nog aan toe. Wijndal vormde bij AZ een sterk koppel met Jesper Karlsson.

YouTube: Voorspelling: dit wordt de kampioen van de Eredivisie!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Valentine
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hansie Hansie is teveel in zichzelf gaan geloven, als je hem altijd hoort en ziet lijkt het net of ESPN alleen om hem draait. Ik kijk graag naar voetbalpraat, maar schakel weg als hij aan tafel zit, hij is ook de reden dat ik niet naar Goedemorgen Eredivisie kijk. Hans Kraay en ook Hélène Hendriks zijn popie jopies eerste klas

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal is gewoon een hele arrogante jongen. Dat zag je bij AZ al en ik denk dat het bij Ajax alleen maar erger is geworden. Hij sjokt altijd maar een beetje over het veld op trainingen en zijn interviews zijn regelmatig tenenkrommend. Hij lijkt heel weinig zelfreflectie te hebben.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb nooit een dunk gehad over De Mos en Kraay. Twee vreemde vlierenfluiters. Hun meningen neem ik nooit serieus ! !

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hansie,Hansie is ondanks zijn leeftijd altijd een beetje een puber gebleven die joviaal,grappig en leuk wil overkomen vooral bij een draaiende camera. Aadje is dankzij (!) zijn leeftijd een oude azijnpisser geworden, die maar niet kan vergeten dat ie ooit KV Mechelen op de kaart heeft gezet (??!). Beiden zouden het prima doen in het circus met veel publiek maar zonder camera's.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen