Ajax heeft opnieuw beet: 'Kon aan geen andere club meer denken'

17 augustus 2023, 21:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft de volgende slag geslagen op de transfermarkt. De Amsterdammers hebben donderdagavond de komst van Anton Gaaei (20) officieel aangekondigd. Hoewel er meer belangstelling was voor de verdediger, wilde hij per se naar Amsterdam. Eerder werden Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs Borges en Jakov Medic al gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena.

“Een van de grootste dagen in mijn leven”, omschrijft Gaaei op de clubsite van Ajax de dag waarop hij tot 2028 tekende in de Johan Cruijff Arena. “Op het moment dat Ajax zich meldde, kon ik aan geen andere club meer denken.” Dat was al zo’n drie à vier maanden geleden, vertelt de kersverse aanwinst. “Het was een hectische periode.”

Artikel gaat verder onder video

Directeur Sven Mislintat betaalt naar verluidt zo’n 4,5 miljoen euro voor Gaaei. Dat bedrag zou inclusief bonussen van zo’n een miljoen euro zijn, werd gemeld, maar andere bronnen meldden dat het bedrag nog tot boven de vijf miljoen euro zou kunnen oplopen. In het persbericht van Ajax staat zoals gebruikelijk geen transfersom vermeld. "Hij is voor de toekomst, maar kan nu ook spelen", zei Mislintat. "Rensch is de eerst man als rechtsback, maar Gaaei kan hem uitdagen."

De Deen moet bij zijn nieuwe club de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch en kan worden gezien als de opvolger van Jorge Sánchez, al moet het aanstaande vertrek van de Mexicaan formeel nog wel worden aangekondigd. De back is hard op weg naar FC Porto om daar het seizoen vol te maken. Gaaei maakte sinds vorig jaar deel uit van de hoofdmacht van Viborg FF. Hij kwam daar 47 keer voor uit, goed voor één doelpunt en zeven assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

“In het persbericht van Ajax staat zoals gebruikelijk geen transfersom vermeld.” Beetje rare verslaglegging, bijna elke aankoop dit seizoen staat de prijs bij.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Jorge Sánchez, al moet het aanstaande vertrek van de Colombiaan formeel nog wel worden aangekondigd. De back is hard op weg naar FC Porto om daar het seizoen vol te maken" Volgens mij is Sánchez een Mexicaan en geen Colombiaan... Maargoed, ben benieuwd.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als die jongen in de buurt komt van een goed niveau dan is hij Rensch snel voorbij en speelt hij zich snel in de basis.

Voetbal11tal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die mislintat kan goed verkopen, maar zijn aankopen zijn wel echt heel matig. Het zou mij niks verbazen als mislintat volgend seizoen al weer vertrokken is en vervolgens al deze spelers weer mogen vertrekken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat wil je met zo'n kut club als Ajax nu is. Mislintat werkt niet voor een stelletje oliestinkerds, maar voor een Amsterdamse club met een budget van om en de nabij 200 miljoen. Hij doet echt zijn retebest, maar krijgt nu al kritiek, typisch Nederlands. Voorheen werd de aankoop van Haller voor 22 miljoen van alle kanten en door iedereen bij voorbaat al de grond ingeboord en wat blijkt ?. Mislintat is geen kleine jongen in de voetbalmakelaardij, maar hij is een Duitser van het voetballand bij uitstek en zijn ervaringen bij topclubs zijn goed.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten we nu maar eesrt de komende vier wedstrijden in de eredivisie afwachten. Mogelijk is het dan dat er een veel beter beeld over Ajax komt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen