Ajax legt Chuba Akpom vast en maakt miljoenenbedrag openbaar

16 augustus 2023, 17:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Chuba Akpom is de nieuwe spits Ajax. De 27-jarige Engelsman komt over van Middlesbrough en tekent een contract tot en met de zomer van 2028. Ajax betaalt een transfersom van 12,3 miljoen euro aan Middlesbrough en dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 14,3 miljoen.

Akpom, geboren in Londen, doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij ook zijn profdebuut maakte. De rechtspoot speelde daarna op huurbasis bij verschillende Engelse clubs, voordat hij in 2018 de overstap naar het Griekse PAOK Saloniki maakte. Twee jaar later ging de aanvaller naar Middlesbrough. Bij de club, die uitkomt in de Championship, maakte hij afgelopen seizoen 28 doelpunten in 38 competitieduels.

Artikel gaat verder onder video

Akpom is binnenkort waarschijnlijk met rugnummer 10. te bewonderen in de Johan Cruijff ArenA Dat rugnummer behoorde tot voor kort toe aan Dusan Tadic, die deze zomer de transfervrije overstap naar Fenerbahçe maakte. Hakim Ziyech, Davy Klaassen en Siem de Jong speelden daarvoor met het rugnummer dat vaak wordt gegeven aan de meest aanvallende middenvelder.

In Amsterdam zou Akpom de concurrent moeten worden van Brian Brobbey, die op dit moment de enige spits is waarover trainer Maurice Steijn kan beschikken. Vorig seizoen had Ajax nog de beschikking over targetman Lorenzo Lucca, maar die vertrok na één seizoen weer uit de Johan Cruijff ArenA,

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zak patat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had zo graag Nicolas Bendtner gezien ooit bij Ajax maar ik laat me verrassen door deze oud Arsenal speler !

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb er niets van gezien, meerdere media zijn lyrisch over de man.. eerst maar zien. Als 10 zou die erg goed zijn en laten we daar nou net een slapjanus hebben lopen in de naam van Taylor.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede zaak Brobbey ga je het dit seizoen ook niet mee redden

Voetbalkenner018
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Chuba Akpom, heeft het vorig jaar goed gedaan met 28 goals in de Championship. Maar vergeet niet dat hij al 8 jaar op het “hoogste” niveau acteert en al die andere jaren nooit verder kwam dan 8 doelpunten. Gevalletje Alfonso Alves? Nicolai Jorgensen? De tijd zal het leren..

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als die dan nog maar 1 jaar vlamt, dan is die eind van het seizoen weer verkocht. 😅

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen