Ajax lijkt goud in handen te hebben: 'Wat dat betreft lijkt hij op Luis Suárez'

29 augustus 2023, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Shota Arveladze denkt dat Ajax een uitstekende keuze heeft gemaakt met het aantrekken van Georges Mikautadze. De oud-voetballer uit Georgië kent zijn 22-jarige landgenoot goed en verwacht dat hij hoge ogen gaat gooien in Amsterdam. Daar was Arveladze in het verleden zelf ook succesvol.

De inmiddels vijftigjarige Arveladze speelde tussen 1997 en 2001 zelf in het shirt van Ajax. In 96 competitiewedstrijden was hij goed voor liefst 55 doelpunten. Arveladze verwacht dat Mikautadze ook vaak trefzeker zal zijn. "Zijn grootste kwaliteit is scoren. Ik vind hem een doelpuntenmachine. Statistieken liegen nooit. Hij is altijd rond het strafschopgebied te vinden en kiest de snelste weg naar het doel. Daarom scoort hij bijna elke wedstrijd", vertelt Arveladze in gesprek met De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

De in Lyon geboren Mikautadze komt over van FC Metz, waarmee hij vorig seizoen promoveerde naar de Ligue 1. Arveladze vergelijkt zijn landgenoot met een ex-Ajacied, die ook op jonge leeftijd de stap maakte naar Ajax. "Ajax heeft goals nodig. En die levert hij, omdat hij een intelligente speler is. Hij lijkt wat dat betreft op Luis Suárez. En iedereen weet hoe goed Luis bij Ajax paste. Ik denk dat Georges hetzelfde kan bereiken. Ik ga zeker tijd vrij maken om Mikautadze aan het werk te zien."

Ajax betaalt naar verluidt in totaal liefst twintig miljoen euro aan Metz. Die transfersom valt een stuk hoger uit dan vooraf verwacht, maar Arveladze denkt de aanwinst de club gaat terugbetalen. "Spelers die een garantie zijn voor doelpunten, hebben altijd een flink prijskaartje. En Georges zal laten zien dat hij elke euro waard is", aldus Arveladze, die ook een punt ziet waar hij aan moet wennen. "Aan de druk van moéten presteren. Maar dat komt goed, want zijn afronding is fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

kokonut
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijken wat Driessen nu weer te zeiken heeft.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arveladze weet waar hij het over heeft omdat hijzelf ook een hele goeie speler was. Hij is bijna op het gras geboren. Driessen is volgens mij in het riool geboren vandaar de term riooljournalistiek.

MiCo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jawel zeker iets mis mee. Hij is een journalist en die horen hun visie te onderbouwen met feiten. Heeft hij nooit en die 90% van de keren dat hij het fout heeft ligt het niet aan hem. De slechtste van allemaal.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

20 miljoen mag wel voor iemand die nu voor het eerst 3 wedstrijden in Ligue 1 heeft gespeeld, maar 27 miljoen voor het grootste talent van Argentinië, tevens international, is teveel. Volledig de weg kwijt bij Ajax. Dat zullen ze nog gaan bezuren met al die tweede rangs aankopen van Mislintat. En van Halst als interim directeur? Erger kan niet.

ReAct
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lichaamsbouw en speelstijl van Georges Mikautadze hebben ook veel weg van Eden Hazard. Misschien wordt GM (bijnaam ook leuk voor General Motors) wel een soort van combi "Shota Arveladze 2.0" en Luis Suárez die zich niet te letterlijk vastbijt in zijn tegenstanders. Wat betreft Mislintat en het bekritiseerde AJAX "vreemdelingenlegioen" van dit nieuwe seizoen '23/'24; Uitgaand in willekeurige volgorde: Mohamed Daramy, Edson Alvarez, Calvin Bassey, Dusan Tadic. Mohammed Kudus, Jorge Sanchez, Lorenzo Lucca, Patrickson Delgado, Florian Grillitsch. Inkomend in willekeurige volgorde: Gaston Avila, Josip Sutalo, Anton Gaaei, Chuba Akpom, Jakov Medic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic, Geronimo Rulli en hoogstwaarschijnlijk Georges Mikautadze. Dat is incl. Jong Ajax een verschil van nu nog 9 uit om 10 in. Maar mij boeit dat niet zolang AJAX maar genoeg overwinningen boekt met zo veel mogelijk aantrekkelijk voetbal en doelpuntrijke resultaten, dat het meedoet om de prijzen en er hopelijk zoveel mogelijk van behaald (liefst allemaal). Want een vreemdelingenlegioen dat het AJAX legioen kan bekoren en dolblij maken is mij net zo lief als het tegenovergestelde met dezelfde uitkomsten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen