Ajax telt enkele miljoenen neer en bevestigt komst vijfde zomeraanwinst

6 augustus 2023, 09:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax TV

Ajax, Sankt Pauli en Jakov Medic hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de verdediger naar Ajax. De Kroaat tekent in Amsterdam een contract tot en met 30 juni 2028. Hij is de vijfde zomeraanwinst voor trainer Maurice Steijn. Hij kost Ajax naar verluidt zeker twee miljoen euro. Dat bedrag kan door mogelijke bonussen nog hoger worden.

De 24-jarige Medic staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Sankt Pauli. Daarvoor speelde hij bij achtereenvolgens Istra 1961, Lucko, Vinogradar, 1. FC Nürnberg en Wehen Wiesbaden. Steijn zal blij zijn met de komst van de boomlange verdediger. HIj zag Jurriën Timber (Arsenal) en Calvin Bassey (Fulham) namelijk al vertrekken uit zijn selectie.

Artikel gaat verder onder video

FootballTransfers: Waarom Jakov Medic, de oogappel van Sven Mislintat, uitstekend bij Ajax past

Medic speelde tot nu toe zestig wedstrijden in de 2. Bundesliga. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten. Sankt Pauli eindigde vorig seizoen als vijfde op het tweede niveau van Duitsland. Ajax is ook nog altijd druk bezig met de entree van Josip Sutalo, een landgenoot van Medic. Hij moet deze zomer nog worden overgenomen van de Kroatische topclub Dinamo Zagreb.

Medic is na Branco van den Boomen (transfervrij overgenoman van Toulouse), Benjamin Tahirovic (gekocht van AS Roma), Diant Ramaj (gekocht van Eintracht Frankfurt) en Forbs (gekocht van Manchester City) de vijfde aanwinst van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koopje voor ajax Nu kijken of die het waard is

martienis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan je geen bult aan vallen 2 miljoen is een koopje we gaan het zien

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2 miljoen, kan je geen breuk aan tillen. Er staat nu Ajax achter zijn naam en is gelijk 4 miljoen waard zonder te spelen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ga er vanuit dat hij de back up van een ander centraal verdedigingsduo gaat worden. Want een speler van de 5e club in Duitsland op het 2e niveau kan niet het niveau zijn voor de basis van Ajax. Normaal zou ik zeggen die back up moet uit de jeugd van Ajax komen, maar denk dat die er nu niet is met het reeds doorschuiven van Hato.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk moeten de aangekochte spelers hun waarde voor Ajax nog laten zien, maar beter dan niets. Ajax zit in een transitieperiode, kan succesvol zijn of (nog) niet. Alles heeft tijd om te groeien. Ajax was aan verversing toe: Tadic, Kudus, Alvarez, Bassey, Timber, Daramy weg en misschien ook Klaassen mooi vervangen. Nu Berghuis nog, ik vind hem een sta in de weg.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ze moeten vernieuwen dat is het enige wat klopt aan je verhaal . Want ajax heeft geen tijd voor transitie . Belangerijk seizoen komt eraan daar moet je cl halen Dus moet je vernieuwen ,maar wel verantwoordt Misschien 1 of 2 gokjes niet alles maar gokken op mensen die je niet of nauwelijks kent . Je moet ook wat bekende ervaren spelers halen . Waar je weet wat je koopt . Jouw argument beter iets als niets is natuurlijk helemaal kul

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb Natuurlijk heb je een punt. Maar als je kijkt naar Bergwijn... ervaring, goed in NL elftal, en uiteindelijk heb je daar 30 miljoen voor betaald (weet even exacte bedrag niet) en heeft op een paar momentjes en wedstrijdjes niet echt veel gepresteerd. Dusja zelfs met ervaring is het nog maar de vraag of het de vele miljoenen waard is. Ajax kan het ook niet na zo'n slecht seizoen en mislopen van miljoenen permiteren om 5 spelers van 25-30 miljoen te halen die basis spelen bij subtopclubs met veel ervaring. Zelfs als je een aantal spelers verkoopt.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Manmanman bekijk het eens positief. Ze kunnen wel 11 man op het veld zetten en ze hebben nog een wisselspeler gekocht ook

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ga er maar vanuit een positieve reactie. Laten we hopen dat hij zich nóg verder doet ontwikkelen naar een nóg beter speler op het veld. Kan zomaar bij Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen