AZ onaangenaam verrast door aankondiging van Ajax en Alex Kroes

2 augustus 2023, 18:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Go Ahead Eagles

AZ heeft met verrassing kennisgenomen van het voornemen van Ajax om directielid Alex Kroes te benoemen tot algemeen directeur/directievoorzitter. Dat schrijft de club in een reactie op de aankondiging van Ajax. Ook is AZ verrast door 'de formele opzegging door Kroes van zijn arbeidsovereenkomst met AZ'.

Kroes maakt sinds 1 december deel uit van de directie van AZ, als directeur International Football Strategy. Ajax haalt hem dus weg uit Alkmaar, waar Kroes zijn contract heeft opgezegd. Het contract bevat echter een concurrentiebeding van een jaar. Daardoor is het onduidelijk wanneer Kroes kan beginnen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax doet nog onderzoek.

Artikel gaat verder onder video

"Ondanks deze verrassing en het feit dat er een helder concurrentiebeding is vastgelegd (iets wat ook voor Ajax duidelijk is), wil AZ in alle redelijkheid en gezamenlijkheid kijken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient. De komende periode zullen hierover gesprekken worden gevoerd en zolang deze gaande zijn zal AZ zich onthouden van inhoudelijk commentaar", aldus het communiqué van AZ.

Werkzaamheden
De arbeidsovereenkomst is formeel per 1 september beëindigd. Kroes voert echter vanaf heden geen werkzaamheden meer uit voor AZ. Zijn werkzaamheden worden voorlopig overgenomen door de huidige directie, 'waarbij de internationale voetbalstrategie van AZ ongewijzigd zal worden voortgezet', aldus de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die was toch al eens door zn vriend Overmars benaderd en nee gezegd, beide "go ahead eagles" achtergrond. Lekker betrouwbaar die Alex Kroes. Gewoon aan concurrentiebeding houden. AZ heeft wel een iets beter management, trainer en scouting dan Ajax.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😴

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Miss wil Kaaz de helft van de champions league inkomsten aankomende seizoen net zoals een paar jaar geleden Oooooo nee shit die hebben we niet Jammer joh Kaaz

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja waardoor ben je verrast? Dat een werknemer naar een grotere club wil? Dat moet je toch hebben zien aankomen? Concurrentiebedingen kunnen altijd afgekocht worden.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het Ajax DNA spat er vanaf !

Samuel de Leeuw
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor alle duidelijkheid Toni Alex Kroes is al 30 jaar AJAX--lid, doorliep de jeugdopleiding en speelt nu in AJAX-5. Voldoende AJAX-DNA ?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt mij toch niet dat Ajax hier schuldig in wordt gevonden? Ik bedoel, Kroes is de enige die zijn contract kan opzeggen. Is misschien niet slim om dat zo abrupt te doen, maar vind niet dat Ajax hier schuldig in is. Anders zou iemand van Ajax nooit mogen praten met iemand van AZ want stel je voor... dat zou wel vreemd zijn. Hopen dat er een oplossing komt dat goed is voor beide partijen

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Az kan het ook eenzijdig opzeggen of ontslaan wat ze bij Slot deden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach met of zonder Kroes Ajax staat aan de vooravond van de Revival, helaas stromen de gekochte spelers laat in. Komt goed.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen als (mogelijk) de nieuwe directeur aangesteld is. Gaan we dan weer beter worden? Ben heel erg benieuwd. Laten we maar op positief hopen. WORDT VERVOLGT ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen