'Feyenoord gaat zaken doen met Amerikaanse partnerclub en haalt multifunctionele aanvaller naar De Kuip'

17 augustus 2023, 14:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met de negentienjarige Korede Osundina. De aanvaller moet over komen van Orange County SC, een Amerikaanse club waar de Rotterdammers een partnership mee hebben. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl donderdagmiddag.

Naar verluidt maakt de clubleiding van Feyenoord een contract klaar voor de multifunctionele aanvaller. De Amerikaan met Nigeriaanse roots kan volgens bronnen deze maand al zijn handtekening zeggen onder de verbintenis. Osundina kan uit de voeten als spits, maar speelde ook wel eens op de flanken.

Artikel gaat verder onder video

Zijn transferwaarde wordt ingeschat op zo’n tweehonderdduizend euro. De kans dat Osundina daadwerkwerkelijk naar Feyenoord verkast, is groot. De Rotterdammers hebben een samenwerkingsverband met Orange County SC. Eerder dit jaar legde de 1.83 meter lange aanvaller een succesvolle stage af in Rotterdam-Zuid.

De kans is eveneens groot dat Feyenoord de aanvaller direct gaat stallen bij een andere partnerclub: FC Dordrecht. RTV Dordrecht-journalist Corrado Francke hintte al eerder over ‘een aanvallende versterking’ voor de Schapenkoppen. Orange County SC staat ook wel bekend als de Amerikaanse tak van de Barça Academy. Osundina was in veertig wedstrijden goed voor drie goals en drie assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat jammer zeg, in O21 lopen toch wel een behoorlijke spelers die met hun ziel onder de arm loopt en geen kans krijgen, waarom gaan die niet ergens geplaatst waar zij ervaring kun op doen, nee gaan ze zo"n tropisch voogeltje vanuit de States halen staat interressant, bij O21 zelfde story ook 1 in de devensie, , waar is Feyenoord mee bezig? zij zeggen "Eigen jeugd voor alles" maar in de praktijk? vindt het niet gek dat zij als er een kans voor doet het elders gaan zoeken waar zij wel worden gewaardeerd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen