Feyenoord zit in hetzelfde schuitje als Ajax: 'Straks hebben we niets'

19 augustus 2023, 09:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het geduld van Dennis te Kloese raakt langzaam maar zeker op. Feyenoord probeert al geruime tijd Luka Ivanusec over te nemen van Dinamo Zagreb, maar de 24-jarige aanvallende middenvelder is nog altijd niet in De Kuip te bewonderen. Als de deal niet snel wordt rondgemaakt, dan schakelen de Rotterdammers door naar alternatieven.

Te Kloese is inmiddels bijna twee maanden bezig Ivanusec over te nemen van Dinamo Zagreb. Begin deze maand bereikten de clubs een principe-akkoord over een transfersom van 8,5 miljoen euro. De (verdere) onderhandelingen verlopen echter stroef. Feyenoord zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje als Ajax, dat Josip Sutalo van dezelfde Kroatische topclub probeert over te nemen.

Artikel gaat verder onder video

Nu het einde van de zomerse transferperiode in zicht is en Ivanusec nog steeds geen Feyenoorder is, kijkt Te Kloese voorzichtig verder. Als de deal niet snel wordt rondgemaakt, schakelt de directeur alsnog door naar alternatieven. "Die hebben we", zo laat Te Kloese weten aan het Algemeen Dagblad. "Maar die wachten ook niet. Straks hebben we niets."

Feyenoord versterkte zich deze zomer tot nu toe met onder meer Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki, Calvin Stengs, Thomas Beelen, Thomas van den Belt en Bart Nieuwkoop. In aanvallend opzicht kan de selectie van trainer Arne Slot nog wel een impuls gebruiken. Oussama Idrissi lijkt de volgende versterking te worden. Als de laatste plooien worden gladgestreken, dan huurt Feyenoord hem voor nog een jaar van Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben als trotse Nederlandse voetballiefhebber van onze topclubs zat dat Feyenoord en Ajax zich zo afhankelijk laten maken van 2e rangs Kroatische spelers en dan nog als het ware smeken om hun transfers. Goed voetbal en goede spelers zijn niet alleen in Kroatië te vinden, maar ook in ons land, in Scandinavië en IJsland, op de Farör Islands, in Afrikaanse ontwikkelingslanden, in Zuid-Amerika, in Zuid-Korea/Japan, US, Australië, in Zuidelijk Afrika. Ajax en Feyenoord moeten verder, de belangrijke wedstrijden komen er aan, er moeten "complete ingespeelde" ploegen op/in het veld staan. Ergens hoop ik dat de deals niet doorgaan, laten ze in Zagreb het heen en weer krijgen.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is een Kroatische international een 2e rangs voetballer. Dacht het niet, die lopen in het Nederlands elftal rond.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brigges klopt dat 2erangs voetballers in Oranje rondlopen, maar ik heb het hier over clubvoetbal. De enige Kroatische voetballer die mij aanspreekt is Modric. Die Sutalo moet het maar eerst bewijzen. Ik ben er van overtuigd dat er goedkopere en misschien betere spelers elders rondlopen, die hem zo doen vergeten.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij is het al weken bekend dat de deals na vanavond worden afgerondt. Dus de clubs kiezen er zelf voor . Blijkbaar zijn beiden spelers qua kwaliteit en prijs verhouding zo goed volgens de clubs ,dat men nog fff wil wachten . Als je de berichten hoort wordt er dus na deze wedstrijden doorgeschakeld ,als zagreb weer nieuwe eisen heeft . Niet zo heel gek allemaal . Ook niet van zagreb . We gaan het zien wat er gebeurd. Ik vind het veel erger dat nu de competities al zijn begonnen . Je nog bijna een maand lang kan kopen en verkopen . Dat de fifa en uefa dit bedacht hebben . Weer in het voordeel van de rijkere clubs . De window moet gewoon op 1 augustus dicht . Dat je eerlijk aan een competitie begint . Met sneller ingespeelde teams ,dus beter voetbal

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben met je eens wat die window betreft.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1 augustus dicht? dan heb je maar een maand om officieel te handelen. Vind ik toch best krap.... Maar ik snap dynamo heus wel je wilt de CL halen koste wat kost is toch tientallen miljoenen die elke club kan gebruiken. Als je 3 jaar in de Cl zit heb je toch effe een kleine 100 miljoen erbij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jürge, ik snap Dynamo ook wel, maar handel is handel, Ajax is al onderweg met de competitie en Europa, hetzelfde geldt voor Feyenoord. Waar ik me aan erger is dat er nog geen beslissende concrete toezegging van Dynamo bij Ajax binnen is na zoveel onderhandelingen die er geweest waren.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of later beginnen je snapt wel wat ik bedoel toch. Dit is toch niet eerlijk . Er valt heus wel te plannen dat het klaar is voordat de competities beginnen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja klopt ook . ik denk zelfs dat dynamo is aan het treineren tot of na de Cl voorrondes of totdat ze een vervanger op het oog hebben .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen