Arsenal wint Community Shield na ultiem laat doelpunt; Timber overspoeld met complimenten na officiële debuut

6 augustus 2023, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jurriën Timber is tijdens een meer dan uitstekend debuut in geslaagd om een prijs te winnen. De verdediger nam het met Arsenal op tegen Manchester City voor de Community Shield, en leek lang af te stevenen op een 0-1 nederlaag. Leandro Trossard zorgde in de 101e minuut voor de gelijkmaker, waardoor een penaltyserie voor de beslissing moest zorgen. De oud-Ajacied werd daarvoor al bedolven met positieve reacties van de Arsenal-fans.

Timber speelde bij Ajax met name als centrale verdediger, maar fungeert bij Arsenal voorlopig als linksback. Dat is een positie die hij in Amsterdam zelden bespeelde, maar daar is helemaal niets van te merken. De oud-Ajacied werd op X veelvuldig geliefd door de fans, die niet snappen dat Arsenal ‘slechts’ veertig miljoen heeft betaald voor hem.

De Nederlander ging in de 76ste minuut naar de kant en werd vervanger door Kieran Tierney. Uitgerekend één minuut later liep de ploeg van Mikel Arteta tegen een achterstand aan. De jeugdige Palmer maakte de openingstreffer op aangeven van Kevin de Bruyne. Heel lang leek het erop dat Manchester City er met de winst vandoor ging, totdat Leondro Trossard er in de elfde minuut van de blessuretijd voor zorgde dat er penalty’s nodig waren om de wedstrijd te beslissen.

In die penaltyserie nam Arsenal de voorsprong nadat De Bruyne de lat raakte en Martin Odegaard wel koelbloedig was. Trossard en Buyako Saka waren vervolgens trefzeker namens The Gunners, terwijl Rodri de derde penalty gepakt zag worden door Aaron Ramsdale. Daardoor kreeg Fabio Vieira de kans om de beslissende te maken, en dat deed hij fenomenaal. Daardoor is Arsenal de winnaar geworden van de Community Shield.