Kenneth Perez baart opzien met opmerking over 'een Duitser bij een Joodse club' (Ajax)

8 augustus 2023, 00:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Een opmerkelijke uitspraak van Kenneth Perez in de uitzending van Voetbalpraat. Volgens de analist zijn er mensen geweest die vraagtekens zetten bij de komst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat, omdat hij 'een Duitser bij een Joodse club' is.

"Het moet nog blijken hoe de technisch directeur gaat presteren. We kenden hem niet, dus dan zeggen mensen: 'Een Duitser bij een Joodse club.' Hè, hoe gek kan je het eigenlijk doen als je het zo bekijkt", zei Perez maandagavond. "Maar als hij presteert met zijn aankopen, valt dat ook weer weg. Laten we eerst kijken hoe dat gaat en dan beoordelen. Maar de voortekenen zijn niet best."

De uitspraak zorgt voor verbazing op X, het voormalige Twitter. Met name omdat geen enkel publiek figuur zich daadwerkelijk zo heeft geuit over de komst van Mislintat. Ook is geen enkele tweet te vinden met de termen 'Duitser' en 'Joods(e)' die vóór vanavond is gepubliceerd en betrekking heeft op Mislintat en Ajax.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zak patat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij heb ik dit weleens vaker gelezen hè Koempel ;)

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou Perez undercover zijn hier? Net zo een gek blijkbaar.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus dat ik het even duidelijk voor me heb : ze noemen zichzelf sinds jaar en dag joden, lopen met vlaggen en al en dat is nooit een bezwaar (want alleen de spreekkoren tegen hun worden bestraft en zelf mogen ze doorgaan) , ookal word in gedachte veelal toch daarbij gedacht aan 40/45 maar nooit uitgesproken. Nu geeft perez eigenlijk de ironie aan (wat hij gehoord/gelezen zou hebben, dus niet eens zijn eigen woorden) met een Duitser en meteen is hij de grote boze wolf. Voelt weer als meten met 2 maten. Ben lang niet altijd fan van hem, maar eigenlijk zegt hij niks verkeerd en precies wat hun eigen aanhang altijd al roept. Dan kan je een keer hierop wachten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan zijn achternaam te zien is Perez een Sefardische jood. Niks mis mee, maar hij moet deze achterhaalde beeldvorming niet ter sprake brengen.

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit soort 'analyse' opmerkingen geven juist voeding aan racisme en discriminatie. Je zegt ook niet dat het bijzonder is dat een moslim bij een christelijke of joodse club speelt of een christen in Israel of Turkije speelt. Dat doet immers niet ter zake. De geschiedenis leert dat alle oorlogen ontstaan door nationalisme en ... godsdienst. Bah!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan ook alles dood analiseren

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een kleingeestig gezeik dit groepje gasten over Duitser bij een Joodse club. Die domme mensen hebben niet eens in de gaten dat in Die Manschaftelftallen veel Duitse/Poolse/Tjechische spelers van Joodse komaf speelden/spelen en het Duitse voetbal op een top niveau brachten of hebben gebracht. Er rijden zat mensen van Joodse komaf die in Duitse wagens rijden, dit mag dan wel ? Trouwens diezelfde domme mensen lopen achter: Ajax is geen Joodse club, maar een voetbalclub uit Amsterdam die er voor zorgt dat diverse rassen supporters van zijn. Maccabi, Hapoel o.a. die zijn Joodse clubs. Mazzeltof.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja we vallen tegenwoordig over alles . Je mag niks meer zeggen . Het is niet slim maar kom op zeg laat gaan . Ajacieden roepen al jaren dat ze de joden zijn . En de club ajax doet er jaren niks aan . Maar wel huilen bij tegenreacties . Perez zegt niet veel bijzonders hier

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, in de Kuip zag ik de Mexicaanse vlag en sombrero's en in andere stadions Oekraïnse. Zie je gtsb je kunt het niet laten om de club Ajax weer in diskrediet te brengen, hou je muil man. Je mag in dit geval niks meer zeggen, jij niet als het om Ajax gaat, dit kennen wij al van je.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hou mijn muil voor niemand . Dit is geen ajaxsite joh . Je mag hier gewoon je mening geven,xat doen jullie ook volgens mij ! Het zijn gewoon feiten die ik en byv peterdejong ook benoemd .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, echt de enige hier op FCUpdate met een dwangneurotisch Ajaxcomplex. Eng hoor.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En jullie feyenoord dus aardig in balans dan he. Verder beargumenteer ik ook waarom ik iets vind . Daar hebben jij en die anderen hier weinig kaas van gegeten . Hou je muil en zulk soort teksten . En bij een sommige onderwerpen lekker politiek correct om je andere gedrag te verbloemen . Prima joh vooral doorgaan .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niets van je reactie inhoudelijk, jij bent wel erg in de war. Maar prima zo, zorg goed voor jezelf. Als je mij je huisadres geeft dan stuur ik je een petje van de club die jij zo verafschuwt, misschien helpt het.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Perez eigenlijk???? Zijn uitingen slaan kant nog wal en is een bijzonder arrogante man die denkt dat hij altijd de beste van de wereld is geweest. Las ergens een andere opmerking over Wieffer en hij ziet hem een keer nu tegen PSV en wordt meteen tot de grond afgebroken of hij er niets van kan. Was Perez dan zo goed, ja voor de bank. Donder die man eens van de buis met zijn arrogante wijze ne manieren van doen en altijd negatief zijn over een bepaalde club. Zijn voorkeur kennen we nu wel en is een club die nog opgericht moet worden De Perez Club en meteen ook iemand van AJAX afbreken of omhoog schrijven lekkere man zeg

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen Koempel te zien vandaag. Was toch een inkoppertje geweest voor haar. Verder heeft Ajax jarenlang, gevraagd en ongevraagd, benadrukt dat het géén joodse club is. Dat een deel van de supporters daar anders over denkt, daar kan de club weinig aan doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen