Marianne van Leeuwen baart opzien en lijkt FC Groningen - Ajax helemaal vergeten

3 augustus 2023, 11:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft in een interview met De Telegraaf laten weten dat ze blij is met de nieuwe aanpak van wanordelijkheden in voetbalstadions. Ze stelt dat de aanscherping van maatregelen in april heeft gezorgd voor minder incidenten op de tribunes, maar lijkt één wedstrijd over het hoofd te zien.

Op 6 april scherpte de KNVB een aantal maatregelen aan en dit heeft volgens Van Leeuwen zijn vruchten afgeworpen. “Daarna zijn nog 153 wedstrijden gespeeld, werden er vijftien stilgelegd en drie werden er definitief gestaakt”, begint de directeur van de voetbalbond. “Spelers zijn niet meer bekogeld en de veldbetreder hebben we helemaal niet meer gezien”, gaat Van Leeuwen verder.

Artikel gaat verder onder video

Met die laatste woorden baart Van Leeuwen opzien, want na 6 april is er nog wel degelijk een duel gestaakt wegens een veldbetreder. De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax op 14 mei zal bij velen nog herinneringen doen oproepen. Scheidsrechter Allard Lindhout moest destijds al na negen minuten een einde maken aan de wedstrijd, omdat de Groningen-supporter in meerdere opzichten voor wanorde hadden gezorgd.

De fans van de club zorgden er in eerste instantie voor dat de wedstrijd gestaakt moest worden wegens het gooien van rookbommen op het speelveld. Na een afkoelperiode herhaalden de supporters dit kunstje, terwijl er tussendoor nog een onverlaat het veld op was gerend met een spandoek. Van Leeuwen lijkt deze wedstrijd echter vergeten te zijn.

In datzelfde interview met De Telegraaf geeft Van Leeuwen aan dat de KNVB komend seizoen daadgerichtere aanpak gaat hanteren om de veiligheid in stadions te waarborgen. Dat komt door een snelle ontwikkeling van camera’s en volgsystemen waardoor toeschouwers geïdentificeerd zouden kunnen worden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slecht van Van Leeuwen, maar minstens zo slecht van de "journalist" van De Telegraaf die dit niet even onder haar neus wrijft.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Telegraaf is een krant van leedvermaak Dus ze genieten ervan om mensen in een kwaad daglicht te plaatsen en miss was het niet handig van der maar mensen kunnen fouten maken

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hijreageertaltijd lees jij wel wat folcwijn zegt en wat het stukje zegt. Daarin staat juist dat wat jij zegt hier niet gebeurd joh . De journalist vraagt dus niet door . Dus leedvermaak !!!???,kwaad daglicht !!!???.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij was bij het interview blijkbaar en ik reageer niet op de persoon maar over de krant

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤣 echt nog dommer als ik al dacht . Ga lezen joh sukkel

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De regels deden helemaal niks . Dit soort dingen is al jaren een golfbeweging . Soms gebeurd het vaak achter elkaar ,en dan weer een tijdje minder. Uiteindelijk is het enige wat werkt een voetbal wet ,en ook in de maatschappij veel hardere straffen .

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet ook niet van hoe we over van Leeuwen moeten denken. Zij lijkt mijn NIET geschikt voor Ajax ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen