Oranje komt missers van Beerensteyn niet te boven en is uitgeschakeld op WK

11 augustus 2023, 05:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het WK. In de kwartfinale sleepte de ploeg van Andries Jonker een verlenging uit het vuur tegen Spanje, maar daarin ging Oranje kopje onder: 2-1. In het eerste uur van de wedstrijd was Oranje machteloos en uiteindelijk zorgde een domme handsbal van Stefanie van der Gragt voor een penalty waar de 1-0 uit viel. Diezelfde Van der Gragt, bezig aan haar allerlaatste wedstrijd als prof, werd in de blessuretijd de held door de 1-1 te maken, maar mede door diverse grote missers van Lineth Beerensteyn kon Oranje de comeback niet completeren.

Het was een klein wonder dat Oranje in de eerste helft niet op achterstand kwam. Spanje zag een doelpunt afgekeurd worden, trof tweemaal de paal en noteerde liefst elf doelpogingen, tegenover nul van Nederland. Hoewel Damaris Egurrola - de vervanger van de geschorste Daniëlle van de Donk - normaliter meer verdedigend is ingesteld, was de ploeg van Andries Jonker met name in defensief opzicht kwetsbaar.

Spanje combineerde vaak eenvoudig door de Nederlandse defensie. Dat gebeurde in de vijfde minuut voor het eerst, toen Esther González na een één-twee meer Jennifer Hermoso voor het doel van Daphne van Domselaar kwam. Haar schot miste de juiste richting. In de zeventiende minuut kwam Oranje erg goed weg. Redondo ontving in de zestien een fraaie lange bal, kwam voor Esmee Brugts en kopte richting doel; Van Domselaar tikte de bal ternauwernood tegen de paal. In de rebound stuitte Redondo weer op de paal.

Er volgden nog meer doelpogingen en uiteindelijk ook een doelpunt, maar tot opluchting van Nederland werd die goal afgekeurd. Ona Batlle gaf vanaf de linkerflank een voorzet op Alba Redondo, die de bal teruglegde op González. Vervolgens kon González binnentikken, maar ze was in buitenspelpositie bediend. Het was niet het laatste hachelijke moment voor de rust, maar Oranje bleef overeind.

Ook in de eerste fase na de pauze bleef Spanje dominant. Oranje hield stand en dacht na een uur spelen een uitgelezen kans te krijgen om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Scheidsrechter Stéphanie Frappart wees naar de stip na een vermeende overtreding van Irene Paredes op Lineth Beerensteyn, maar trok haar besluit in na het bekijken van de videobeelden.

Uitgerekend een penalty aan de andere kant brak de wedstrijd open. Na een oliedomme handsbal van Van der Gragt ging Frappart weer naar de kant en ze had haar besluit snel genomen: strafschop. Van der Gragt maakte overduidelijk hands om een voorzet te blokkeren. Haar voeten waren buiten de zestien, haar hand erbinnen. Mariona Caldentey ontfermde zich over de strafschop, stuurde Van Domselaar de verkeerde kant op en scoorde via de binnenkant van de paal.

Oranje leek ten dode opgeschreven, maar het optellen van twaalf minuten blessuretijd blies de hoop nieuw leven in. Uiteindelijk had Oranje slechts twee minuten nodig om in de blessuretijd de 1-1 te maken. Victoria Pelova verstuurde een steekpass richting Van der Gragt, die plots oog in oog stond met keeper Catalina Coll. Ze stond net geen buitenspel, schoot hard raak in de linkerhoek en ging zo van schlemiel naar held.

Zodoende kwam er een verlenging aan te pas. Spanje was in de eerste helft van de verlenging dreigender; na de korte onderbreking was er een grote kans voor Beerensteyn, die na een goede sprint naast schoot. Niet veel later schoot ze van dichtbij ook over. Ze had in de slotfase van e reguliere speeltijd ook al twee grote kansen onbenut gelaten en haar missers braken Oranje uiteindelijk op. Salma Paralluelo drong door tot het strafschopgebied, kapte Aniek Nouwen uit en schoot raak in de rechterhoek.

Martens

Beerensteyn zal ontevreden terugkijken op de wedstrijd, maar ook de andere aanvaller van Oranje stelde flink teleur. Lieke Martens was nauwelijks tot niet betrokken bij gevaarlijke momenten. Voor Van der Gragt werd het een tumultueus afscheid als prof; zij gaat vanaf komend seizoen aan de slag als technisch manager van de AZ Vrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, maar ergens is dit misschien ook wel goed. De dames begonnen ernstig arrogant te worden zonder ook maar iets te hebben gewonnen. De uitspraken van Beerensteyn over veelvoudig kampioen VS zijn daar het meest pijnlijk voorbeeld van. Uitspraken die arrogant en dom waren en bovendien getuigen van een bijzonder laag IQ, gezien zij zelf met haar ploeg alleen nog maar van landen als Vietnam en Zuid-Afrika had gewonnen. Dus heel jammer dat ze verloren hebben, maar iets met onze lieve heer en straffen zeg maar…

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De reacties na afloop ook . Nu ook jonker bashen die vrouwelijke analisten Spanje was gewoon veel beter ,hadden ook meer grote kansen . Ook als je anders had gespeeld had men verloren . Karma ook met die beerensteyn . Die amerikaanse is arrogant maar heeft 2 titels . Beerensteyn loopt hard scoort amper ,en heeft totaal geen overzicht .

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben hun best gedaan maar zeker de eerste helft kwamen ze super veel tekort, Spanje was nu niet zo sterk maar Nederland was super slecht en stond verkeerd opgesteld. Helaas een domme strafschop tegen wat onnodig was maar dat kan gebeuren en ze maakte haar fout goed door de gelijkmaker er goed in te schieten. Dan komt het mevrouw Beerensteyn met haar groot mondje over haar arrogante uitspraken over de VS is geheel door de mand gevallen. Ze moet eerst eens goede voetbalschoenen kopen want volgens mij heeft ze de linkerschoen rechts aan en de rechter schoen links. Haar arrogantie bleek niet uit de enorme kansen die ze kreeg en die Nederland op voorsprong had kunnen brengen en niet 1 keer maar meerdere keren. Dat vrouwtje moet eens heel snel haar grote mond houden die heeft alles kapot gemaakt voor het hele Nederlandse team door zelf van een meter van het doel over of naast te schieten of niet te kunnen koppen, wat een domme trut is dat. Hebben we geen betere spits in Nederland lopen dan deze arrogante vrouw. Ik ga zeker de rest niet goed praten maar zij bracht Nederland wel uit evenwicht helaas. Jammer en Jonker kun je verwijten dat hij goede spitsen thuis heeft gelaten die Nederland nu de nekslag koste. Hij heeft zijn best gedaan en moet ook dealen met wat hij ter beschikking heeft maar dan niet de beste thuis laten en ook daar straalt dan de arrogantie uit van we hebben de super spitsen niet nodig we hebben er zat mindere. Het is uithuilen en opnieuw beginnen met frisse speelsters en een goede coach die verstand van selecteren heeft en er zitten zeker nog speelsters tussen die wel even mee kunnen. Terugkijkend kunnen we niet zeggen dat Nederland de wedstrijden allemaal overtuigd gespeeld heeft.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het moge duidelijk zijn dat Nederlandse nationale elftallen nooit een titel kunnen behalen, incidenteel om de 20 jaar misschien wel. Oorzaken: snel gestresst mentaal dus zwak, geen strijdlust, afwachtend, slecht in de kleine ruimte, slordig afspelen, niet voetballen met het hart voor je land, te veel breed in plaats van de bal op de helft van de tegenstander te krijgen, op de juiste momenten falen. De zgn "Hollandse School" d.i. vanuit de verdediging opbouwen kon al eerder in de prullenbak, werkt niet. Waardering van de speelsters: Beerensteijn=zusje van Brobbey, Lieke Martens=onzichtbaar en begint een irritante factor te worden, Spitse= aan vervanging toe dus uit de basis, Van der Gragt= probleem veroorzaakster net als Van der Donk, Van Donselaar=top keepster, geweldig. Het dameselftal is aan verfrissing toe. Welke technische analyse men op dit dameselftal ook maakt en al zou Louis van Gaal hun coach zijn, is zinloos, het is en het wordt niks. Ik zou zeggen neem lessen van de Japansen en de Colombiaansen Oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen