PSV komt goal Van Ginkel te boven en profiteert optimaal van misstap Ajax

19 augustus 2023, 21:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft op bezoek bij Vitesse optimaal geprofiteerd van de misstap van Ajax. Het verplichte tussendoortje in het Gelredome werd moeizaam in een 1-3 winstpartij omgezet. Vitesse bracht via Marco van Ginkel PSV aan het wankelen, maar liet de Eindhovenaren daarna in leven. Dankzij Ismael Saibari, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong boog PSV de achterstand om en behield PSV dit seizoen de perfecte score.

Bij de thuisploeg verving Cornelisse de naar VfL Bochum vertrokken Wittek. Daarnaast moest Manhoef - die deze week meerdere trainingen versteek liet gaan - genoegen nemen met een plaats op de bank ten koste van oud-PSV’er Van Ginkel. Bij de Eindhovenaren voerde Bosz slechts één wijziging door ten opzichte van afgelopen donderdag. De 18-jarige Babadi verscheen aan de aftrap, waardoor Saibari plaats moest maken. Met de niet fitte Lang nam PSV geen risico en daarom kreeg Vertessen wederom de kans op links.

Artikel gaat verder onder video

Nota bene Van Ginkel zorgde voor een verrassende wending door na twintig minuten de score te openen. Hij was het eindstation van een vlotte Arnhemse aanval. Na de 1-0 vielen er aan de kant van PSV voornamelijk afzwaaiers en wanhoopspogingen te noteren en bovendien voerde miscommunicatie de boventoon. Vitesse hield eenvoudig stand en legde in de tegenstoot de achilleshiel van PSV bloot. De ploeg van Cocu liet echter na om via Van Ginkel en Kozłowski de score te verdubbelen.

De ontevreden Bosz voerde drie wisselingen door in de rust. Hij bracht Til, debutant Schouten en Saibari. Die laatstgenoemde trok binnen enkele minuten na een technisch verfijnde assist van De Jong de stand gelijk. Even later na een gruwelijke mispeer van PSV-doelman Benítez verzuimde invaller De Regt om de bal in een vrijwel leeg doel te schuiven. PSV creëerde nog steeds te weinig, maar Vertessen liet zich uitstekend bedienen door Veerman en jaagde even na het uur de bevrijdende 1-2 tegen de touwen. De beslissing viel toen Arcus de Belg Vertessen vloerde. Uit de daarop gegeven strafschop legde De Jong uit een strafschop met Eredivisiegoal 150 aan voor de genadeklap. Na de 1-3 kwam PSV nauwelijks meer in de problemen, waarna de focus gelegd kon worden op het tweeluik met Rangers FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ramalho bakayoko en babbadi wat waren die slecht en vooral die ramalho zeg! dat die bosz dat niet ziet zeg! die ramalho zou ik niet eens meenemen naar glasgow

De kikker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk ziet hij maar er is gewoon geen vervanger en dat kan Stewart zich aanrekenen!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben alles al uitgegeven . Wil je nog meer zonder iets te verkopen

De kikker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de verdediging al langer dan een jaar de zwakke plek is binnen je elftal dan richt je je toch eerst daarop. Of niet????

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze wedstrijd helemaal gezien en net als tegen utrecht ,had psv gewoon mazzel . Dit vitesse met alleen maar jonkies op de bank ,had gewoon de meeste en beste kansen . Misten alleen de kwaliteit om het af te maken . En brak toen het moest wisselen . Met de aankopen en het behouden van hun spelers voor de kwalificatie van de cl mag je toch wat meer verwachten . Psv moet ook nog verkopen want anders klopt het financiele plaatje nooit .

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Duidelijk dat de wedstrijd niet gekeken is. Psv was duidelijk de beter ploeg vandaag. Maar hebben heel slordig gespeeld en Vitesse telang laten mee doen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar zeg ik dat psv de mindere was qua spel dan !?. Psv heeft gewoon mazzel gehad dat vitesse te weinig deed met de grote kansen die men kreeg . Aangezien vitesse een matige ploeg is zegt het veel dat die ploeg zoveel kansen krijgt .

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oké noem aub de kansen. Behalve de 1 kans die tegen de lat ging is er geen kans meer geweest.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Okay de verdediging van psv is geweldig . Nu goed ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten wij met zijn allen bij de feiten blijven: PSV is de beste van de slechten. PSV in de eerste helft: brak en zwak. PSV gaat tegen Rangers niet redden. PSV staat boven Ajax en Feijenoord en dit is het belangrijkste. Ajax is met een overgangsjaar bezig. Bergwijn is een armoedige speler, Conceicao maakt meer klaar dan Bergwijn. Brobbey moet weg of naar de reservebank, genoeg is genoeg. Ajax heeft geen scorend vermogen. Taylor, Berghuis, Salah Edine, Bergwijn, Brobbey de kliko in. Feyenoord heeft te lang gevierd, begrijpelijk als ja na zoveel jaar pas kampioen bent. Voortekenen zijn slecht: geen JC-schaal. Feyenoord tegen Fortuna S totaal geen kans. Feyenoord moet morgen eerst winnen wil het gelijk aan Ajax komen. Feyenoord redt het niet in de CL.

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens met groot deel van je poost, maar rangers is dit jaar heel slecht. Als psv het dit jaar niet lukt dan gaat het nooit meer lukken. Een van mijn beste vrienden is Schots en ranger fan en hij heeft er weinig vertrouwen in. Dus lukt het dit jaar niet dan lukt het nooit meer. Overigens Jc schaal zegt niks want als we ons daar aan houden was psv de laatste jaren kampioen geworden. Jc schaal is een vriendschappelijke wedstrijd aan het begin van het seizoen

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dankjewel precies wat ik bedoel, nul voorbeelden kunnen geven. Haten zonder iets gekeken te hebben. Psv was duidelijk veel beter maar oké het al goed. Haters gona hate. Leer alstublieft objectief naar dingen te kijke, wie weet komt het dan ooit nog goed.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je kritiek hebt ben je gelijk hater !?. Okay dan . Je hebt de wedstrijd gezien toch ?. Dan heb je ze toch gezien die kansen/ mogelijkheden . Moet ik ze dan opnoemen . Verder heb ik hier en in andere topics vaak gezegd dat psv er goed opstaat . Alleen ga ik niet helemaal mee in de polonaise . Geef aan waarom ,en dat er ook bij psv werk aan de winkel is . Maar goed jij mag vinden wat je wil . Maar reageer gewoon fff normaal joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen