Supporters van Ajax ergeren zich kapot aan interview Hans Kraay met Steven Bergwijn

12 augustus 2023, 23:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Supporters van Ajax ergerden zich zaterdagavond aan het interview dat Hans Kraay junior hield met Steven Bergwijn. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1 zege) scoorde Bergwijn twee keer, maar na afloop kreeg hij vooral vragen over zijn nieuwe rol als aanvoerder.

Maurice Steijn maakte de veelbesproken keuze om Bergwijn als vervanger van Dusan Tadic aan te wijzen. Kraay junior wilde vooral weten wat voor aanvoerder Bergwijn wil zijn, aan welke aanvoerders hij een voorbeeld neemt en wat hij zoal van Tadic heeft geleerd.

Artikel gaat verder onder video

Kraay stelde eerst zeven vragen over het aanvoerderschap en vroeg daarna of iemand in de studio van ESPN nog een vraag had voor de aanvaller. Vervolgens wilde Jan Joost van Gangelen weten wat Bergwijn vindt van zijn rol als aanvoerder en of hij blij is met het vertrek van Tadic, omdat hij nu als linksbuiten kan spelen.

"Het gaat er vooral om wat je op het veld laat zien", zei Bergwijn. Hij weet dat sommigen hem niet als captain zien. "Ik weet misschien wel wat die mensen bedoelen, ze zien me niet op de voorgrond praten. Maar ik denk niet dat dit altijd nodig is. We hebben genoeg leiders in het team en iedereen doet het op zijn eigen manier."

"Ik doe het op mijn eigen manier. Ik laat gewoon mijn voeten spreken en in het veld zal ik ook wel mijn dingetjes hebben, maar we doen het met z'n allen", aldus de aanvoerder, die extra verantwoordelijkheid voelt en niet meer betrokken wil zijn bij opstootjes. "Ik heb nu een voorbeeldfunctie en moet nu degene zijn die iedereen tot rust maant. Dat zal ik ook doen, maar natuurlijk zal je momenten hebben in het veld dat er zoiets gebeurt. Dat hoort bij voetbal, dat is emotie. Maar niet meer zoals vorig seizoen."

Wat Bergwijn heeft geleerd van Tadic? "Hoe hij iedereen bij elkaar wil houden en een positieve vibe in de kleedkamer wil houden. Ik denk dat dit ook heel belangrijk is voor deze groep." Dat de keuze op Bergwijn is gevallen, vindt hij een eer. "Ik had het zelf ook geen rekening mee gehouden. Ik ben gewoon aan het focussen op mijn voetbal en die band is bijzaak. Ik heb het er met Mike Verweij (Ajax-watcher namens De Telegraaf, red.) al over gehad dat ik het jammer vind dat Dusan weg is. Dusan is een echte leider en hij hield het team bij elkaar. Ik mis dat wel, dus ik vind het jammer dat Dusan weg is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hansie mag zelf bepalen wat hij vraagt. Als je journalistieke vrijheid vervelend vindt, kan je beter naar Rusland verhuizen.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit valt onder journalistiek van het niveau schoolkrant groep 3 dan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dan gaan we met zijn allen naar Rusland toch ? Dan is het afgelopen met die zgn. -riool-journalistieke vrijheid. Hans Kraay komt altijd irritant over, Milan is een verfrissing in vergelijking met Kraay Jr.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hhahaha, jajaja, Milan in zijn Ajax-pyjama. Hou toch op met je STUDIO AJAX ventjes

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Swiebertje, je naam alleen al verwijst naar het IQ van een zielige zwerver. Ben je kennis of familie van Milan dan dat je weet dat Milan voor Ajax is en zo ja dan heeft Milan goede smaak toch ?

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totaal geen zelfreflectie die ajax mensen. Zijn normale vragen, zeker als journalist. Persoonlijk zie ik ook geen aanvoerder in Bergwijn. Soms moet je een vraag anders stellen omdat de persoon het niet begrijpt of een laag IQ heeft (Bergwijn) Waarom geen Berghuis die heeft al ervaring met aanvoerder zijn of een Klaassen of Branco van den Boomen?

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Paulito let jij nou maar op je eigen cluppie Maar als er al bijna 35 min door been borst die zeikerd Joost en dan ook nog een keer die slang van een Hans met zijn dooddoeners in gesprek gaan met bergwijn mogen de Ajacieden er wel eens klaar mee zijn lijkt me

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajacieden bestaan niet, PSV for ever!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Swibertje, PSV is dat niet dat clubje dat telkens net niet is en nu ook weer in Europa ? Ja alleen in de ED van clubs met een klein budget thuis met moeite winnen. Payback time voor Ajax is aangekomen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Paulito, wat IQ's betreft mag je Joey Veerman wel gelijkstellen met Bergwijn. Ze zijn beiden ook goede voetballers zijn. Hun verschil is dat PSV veel aan bergwijn verdiend had met de transfer naar The Spurs en Joey, wie wil hem nog zlefs voor een prikkie ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Paulitp, Misschien heeft Bergwijn, volgens jou een laag IQ, maar hij is veel welvarender dan jij zal worden met je middelbare school IQ.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar Paulito woont niet in een krotje in Amsterdam, denk ik zo, maar in een fijne ruime villa in Brabant.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Swiebertje, die ruime villa waar nog een flinke hypotheek op zit ? Krotje ? Wie rijdt nu in een top BMW bij Ajax ? Bergwijn. Die ruime villa's in Brabant kunnen een Xavi Simon, oh wat is hij weer goed hè in Leipzig, niet tegenhouden om daar weg te gaan.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van een mug een olifant maken. Het zijn gewoon interessante journalistieke vragen. Het ging weliswaar 2 keer over hetzelfde vraag maar anders geformuleerd. Vind het terecht dat die vragen worden gesteld. Ik persoonlijk vind Bergwijn ook geen aanvoerder, hij is het geworden zodat hij meer gaat geven in het veld. Echter ben ik van mening dat dat zonder band eigenlijk zou moeten gebeuren. Desondanks geeft hij al zelf aan zichzelf niet als aanvoerder te zien, ook omdat er meer leiders zijn maar wel de verantwoordelijkheid neemt.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten we Geertruida ook even onder de loep nemen 😜

ReAct
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

RESULTAAT (waar het om gaat): Winst AFC Ajax 4-1 met 2 goals van captain Steven Bergwijn en dus 3 punten voor Ajax. Een "minder bespraakte" aanvoerder van geen of weinig woorden maar van daden door op zijn minst zijn voeten te hebben laten spreken. Insiders kennen hem beter dan outsiders en hopelijk is het een slimme zet van zijn coach Maurice Steijn geweest (zoals ook destijds met de Sparta aanvoerders Adil Auassar en Mike Eerdhuijzen). Zoals vele anderen komt ook Bergwijn van ups en downs, maar hopelijk is hij zowel met het nieuwe aanvoerderschap als met deze 2 goals de weg van ups weer ingeslagen. Het is hem gegund. En wat betreft sportjournalist Hans Kraay Jr. (die ik over het algemeen een topper vind), interviewt en analyseert hij naar mijn zienswijze en beleving op zijn best, als hij het vooral inhoudelijk richt op het voetbalaspect en de wedstrijden zelf. Waaronder natuurlijk ook het benoemen van zowel de specifieke sterkten als zwakten van zowel de teams als van de spelers, voorzien van zonodig stevig maar opbouwend kritiek dat respectvol en niet afbrekend overkomt. Hoewel dit interview de indruk heeft gewekt alleen te zijn gericht geweest op het nieuwe aanvoerderschap van Steven Bergwijn (een van Hans zijn mindere interviews na een wedstrijd), heeft Hans zich destijds na een interlandwedstrijd van Oranje ook positief uitgelaten over Steven met de ESPN titel: "Kraay jr. looft Bergwijn: "Vandaag heeft hij de natie gered" bron: https://www.espn.nl/video/clip/_/id/9530232

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax-supporters, voor zover als ze er nog zijn, want 90% haakt af als het slecht gaat, hebben nooit zelfkritiek. Het is altijd Wai sain de besten. Overigens haalt Ajax dit jaar wel 30 punten, dus winnen met pijn en moeite van een promovendus is niet bijzonder. Gister werd ook duidelijk hoe ontstellend zwak het elftal grote delen van de wedstrijd speelt. Met Lucky Things werd het 4-1, maar het is nog lang geen PSV. Brabant kijkt uit naar NOA in de ARENA,

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noa is geen echte PSV-er, Noa is een randstedeling die zijn ploeggenoten moet bijbrengen hoe te moeten voetballen. Noa is door Feijenoord en Ajax het top voetbal bijgebracht. Jullie hebben de geleende Noa, maar Ajax heeft Medic.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon uitverkocht dit seizoen alle wedstrijden #WZAWZDB

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pijn en moeite? Viel wel mee. Je bent gewoon duidelijk de betere en puur door een hele slechte individuele fout kom je achter totaal tegen de verhoudingen in. Verder geef je amper iets weg en heb je enorm veel kansen. Als Brobbey gewoon iets beter was had het wel 6-1 kunnen eindigen want die is niet heel geweldig, maar om nou te zeggen dat het enorm slecht was. Maargoed ik snap dat je je loopt af te rukken op Ajax haten.

Jan Corver
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kraaij hangt een beetje te veel de feyenoord supporter uit. Ach ja, ook de nep-persjongens lopen achter de kampioen aan. Volgend jaar weer achter Ajax

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, die Kraaij neem ik niet zo serieus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen