Transferweekje: Ajax casht opnieuw, nieuwe ontwikkelingen bij Feyenoord en PSV

12 augustus 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord blijft voorlopig over Lutsharel Geertruida beschikken, terwijl Ajax een akkoord nadert met Dinamo Zagreb over de komst van Josip Sutalo. De transfermarkt draait op volle toeren, waardoor de technisch directeuren van de clubs momenteel overuren draaien. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Feyenoord slaat volgende slag, maar moet nog wachten op droomaanwinst
Bij Feyenoord was het een roerige week. Bijna iedereen binnen de Rotterdamse club hield sterk rekening met een vertrek van Geertruida naar RB Leipzig, maar de deal klapte op het allerlaatste moment. Daardoor blijft Feyenoord voorlopig over de vice-aanvoerder beschikken, wat een opsteker is voor Arne Slot. Daarnaast was er nog meer goed nieuws voor Feyenoord, want Bart Nieuwkoop is door de club gepresenteerd. Het is echter nog wachten op de komst van Luka Ivanusec, die al weken door Feyenoord wordt begeerd.

Artikel gaat verder onder video

Stewart voegt nieuwe transfertarget toe aan zijn verlanglijst
PSV presenteerde afgelopen week Malik Tillman als opvolger van Xavi Simons, maar de Eindhovenaren zijn nog niet klaar op de transfermarkt. De Brabantse club is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen en volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad is de Amerikaanse verdediger Miles Robinson in beeld bij PSV, mocht Zeno Debast van Anderlecht niet vastgelegd kunnen worden. Duidelijk is dat de Belgische club laatstgenoemde speler het liefst niet wil laten gaan.

Mislintat draait op volle toeren
Ajax is eindelijk losgekomen op de transfermarkt en directeur voetbalzaken Sven Mislintat wil nu doorpakken. Volgens het Algemeen Dagblad kan Ajax Sutalo snel verwelkomen in Amsterdam, want er is een akkoord bereikt met Dinamo Zagreb. Daarnaast hoopt de Duitse directeur Hiroki Ito vast te leggen en heeft het interesse in spits  Chuba Akpom, die vorig seizoen goed was voor 28 doelpunten op het tweede niveau van Engeland.

Europese grootmachten strooien met geld
Bayern München heeft Harry Kane voor een bedrag van ruim honderd miljoen euro binnengehaald, terwijl Liverpool er niet in slaagde om voor 128 miljoen euro Moisés Caicedo aan te trekken. Het zijn gigantische bedragen, wat laat zien dat de transfermarkt helemaal op gang is gekomen. Zeker de enorme transfersom die voor Kane is betaald zorgt voor verbazing, aangezien de dertigjarige aanvaller nog maar een contract voor één jaar had bij Tottenham Hotspur.

Ajax haalt enorme bedragen binnen
Deze week verkocht Ajax Edson Álvarez en ook Mohamed Daramy staat voor een definitief vertrek uit Amsterdam. Het zorgt ervoor dat de portemonnee waar directeur voetbalzaken Sven Mislintat mee mag werken weer wat verder gevuld is. Samen leveren Ajax deze twee spelers naar verluidt bijna zestig miljoen euro op. Daarnaast lonkt een vertrek van Mohammed Kudus nog steeds. De Ghanese voetballer staat in de belangstelling van verschillende clubs uit de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal nieuwe topics . Maar tot 1 september blijft het maar gissen . Er gaat nog wel wat gebeuren . Psv doet het prima maar moet gezien de voorronde cl ook verder zijn . De jc schaal winnen doet het al jaren ,en ook vorig jaar was het op dit moment goed. De talenten en aankopen geweldig . Als deze groep bij elkaar blijft ,en er kopen nog aankopen bij . Heb ik wel twijfels over het financieele plaatje . Bij ajax staat een groot vraagteken . Dat is gewoon afwachten . Grote onbekende aankopen de meeste voor veel geld . Dus daarom mag je eigenlijk ook wel wat verwachten . Nog steeds hebben ze veel meer budget dan hun concurrenten . En er staat natuurlijk na jarenlang cl ook nog wel wat . Ik had ziyech als een soort tadic erbij gehaald . Maar goed dat kan nog . Mijn eigen club is nog zoekende met name op het middenveld . Maar alles is wel duidelijk . We hebben omdat we geen voorronde hebben ook wel wat tijd . Verwacht ook wel dat we doorgroeien . Maar de concurrentie zit niet stil dus of de titel erin zit gaan we zien . Van az en twente verwacht ik eerlijk gezegd minder als vorig jaar . Heb az nog niet veel gezien .twente wel. Maar qua spelers hebben ze een aardig jasje uitgedaan tot nu toe

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan nu al met zekerheid zeggen: mijn visie, dat PSV door Stewart erg goed geworden is of gaat nog beter worden. Stewart is bij uitstek beter dan Te Kloese en Mislintat. Ook kan ik nu al zien dat PSV in deze samenstelling plus de nieuwe aankopen, onoverwinnelijk wordt en afstand van Ajax en PSV gaat nemen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Psv neemt afstand van psv knap !? Nee serieus Het is gewoon veelste vroeg omdat te zeggen . Wat ik al zei psv moet nu ook pieken dankzij de cl. De andere ploegen nog niet . Hebben het beleidt erop afgestemd . Alvast uitgeven,en spelers houden daarna zien we wel . Want psv moet eigenlijk ook nog verkopen . Anders leeft men boven hun stand . Krijgen we na hun kampioenschap az of twente taferelen . Dus stewart moest ook anders handelen dan dtk en mislintat . En mislintat heeft gewoon het budget van psv en feyenoord samen en heeft ook meer tijd Ik verwacht straks gewoon een strijd tussen de bovenste 3 van vorig jaar .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen