Uitspraak van Lineth Beerensteyn is onbedoeld zeer pijnlijk voor Lieke Martens

11 augustus 2023, 06:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Lineth Beerensteyn krijgt de nodige kritiek te verduren na de nederlaag van Nederland tegen Spanje in de kwartfinale van het WK. De aanvaller miste vier grote kansen, waarvan twee in de verlenging bij een 1-1 stand. Uiteindelijk won Spanje met 2-1. Ze had ook weinig hulp van haar aanvalspartner Lieke Martens en dat leek Beerensteyn zelf ook te beseffen.

"Het creëren is zeker gelukt. Het is al heel knap dat je als spits in zo'n wedstrijd alleen zoveel kansen kunt creëren", zei Beerensteyn bij de NOS. "Dan is het natuurlijk zuur dat ze er gewoon niet in gaan. Ik mis ze niet expres. Het is ontzettend balen." In tegenstelling tot wat haar woorden doen vermoeden, stond ze niet alleen in de spits. Ze vormde een koppel met Martens, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain was compleet onzichtbaar. Ze was bij nagenoeg geen enkel gevaarlijk moment betrokken.

Artikel gaat verder onder video

Beerensteyn stond beduusd voor de camera. "We liggen uit het toernooi. Ik heb er maar één woord voor: zuur." Ze gaf eerlijk toe: "Het is voor mij persoonlijk niet het toernooi geweest waarop ik van tevoren had gehoopt."

De aanvaller van Juventus werd na de wedstrijd ook bekritiseerd door NOS-analist Leonne Stentler. "Er waren ook momenten waarop je denkt: geef 'm een keer af. We zijn gewend geraakt dat ze een goede actie inzet en daarna matig afrondt of niet de goede keuze maakt", zei Stentler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moet Beerensteyn gewoon even naar zichzelf kijken, in plaats van steeds zo'n grote mond hebben...

Chucky
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lineth Beerensteyn Kan er gewoon helemaal niks van

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteijn heeft te veel praatjes en mag wat mij betreft op de bank zitten of niet meer selecteren. Hoe kan je ze missen, daar sta je voor toch ? Die invalster van Spanje ziet er gewoon een in. Dat is het verschil.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn en een ander de schuld geven, schaam je.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn is arrogant . Maar martens ook en die hebben we helemaal niet gezien . Was ze er wel ??. Ik vind het wel jammer voor de jongere garde . Want de ouwtjes hebben het echt af laten weten

Bosschebol
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meer oog voor je mede spelers zal je verder brengen dan je nu bent gekomen maar ook had het gewoon een pingel moetten zijn duw in de rug bij berestyn en dan was ze mischien wel de matchwinner dit is voetbal mensen soms zijn de zenuwen zo hoog dat je fouten maakt en ja op dit nivo moet dat niet kunnen maar probeer maar eens jammer dames maar heb wel genoten van jullie spel super gedaan

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je op haar leeftijd dat nog niet weet /ziet . Ga je het nooit meer leren . Verder speelt zij alleen omdat miedema er niet was . Maar goed een ding wel positief zij viel wel op . De nos en kenners zijn nog steeds beelden aan het bestuderen of ze martens ergens zien. Ze schijnt erbij te zijn geweest is het gerucht uit nz

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beiden hebben een zeer slechte wedstrijd gespeeld.....PUNT!

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn moet heel snel haar mond houden die heeft oogkleppen voor. En wat een goede carrièrestap van een sterke competitie (duitsland) naar een veel zwakkere competitie(Italie) waar ze gewoon middenvelder is. Echte spitsen zaten gewoon thuis want ook die snoeijs is b garnituur met 1 doelpunt op wk.beerensteyn kan niet tippen aan carrière van Martens.

Jacob de Gooijer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn grote mond, presteert niets, egoïst. Maar wat kun je verwachten van overgewaardeerd vrouwenvoetbal?

Dirk Kleinjan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn kan er geen pepernoot van met haar veel te ĝrote mond dat het een gevaarlijk voetbalspel is d.w.z de bal op tijd afleggen en niet de kans zelf om zeep te helpen. Van de 4 kansen hadden er zeker 2 in gemoeten.

Arie Tims
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze heeft in zoverre een punt dat Martens wederom vrijwel onzichtbaar was. Tegen de betere ploegen laat ze het tegenwoordig gewoon vaak afweten. Geeft niet maar zegt genoeg. Is duidelijk over haar hoogtepunt heen denk ik. Tijd om door te selecteren nu.

kanaltijdbeter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn heeft zeker meer inzet getoond dan Liekens,maar er waren nog een aantal zwaar onder de maat, Palova,vond ik zelfs een storende factor. Eindbeoordeling; zwaar onder de maat!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen