Verweij komt met pijnlijk verhaal: Ajax kon in 2017 al zaken doen met Hiroki Ito en betaalt nu tweehonderd keer zoveel

11 augustus 2023, 19:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De komst van Hiroki Ito naar Ajax lijkt een lastig verhaal te worden. Afgelopen week wees VfL Stuttgart het tweede Amsterdamse bod (van zo’n vijftien miljoen euro) af en het ziet er naar uit dat de Duitsers de verdediger niet zomaar laten vertrekken. In de Kick-off podcast van De Telegraaf is Ajax-watcher Mike Verweij met een opvallend verhaal gekomen over de inmiddels 24-jarige Japanner.

“Ik werd vandaag getipt, dat Ito in april en mei 2017 een aantal weken als stagespeler in Amsterdam heeft rondgelopen”, begint Verweij. “Toen heeft hij met de Onder 18, Onder 19 en Jong Ajax gespeeld. Maar toen vonden Wim Jonk (toenmalig hoofd jeugdopleiding) en Marc Overmars hem te duur”, gaat de Ajax-watcher verder.

Artikel gaat verder onder video

“Dus waar hij vorig jaar 400.000 euro kostte, zou hij zes jaar geleden ongeveer een ton gekost hebben. Dan ga je nu als Ajax een miljoentje of twintig bieden.” Valentijn Driessen trekt direct de vergelijking met Manchester United-trainer Erik ten Hag. “Hij wil gewoon z’n oude club sponsoren. Dat heeft Ten Hag natuurlijk ook met Ajax gedaan. Dat vind ik wel heel goed van Sven (Mislintat, red.)”, vertelt de chef voetbal cynisch.

Ajax wil Ito zo’n zes jaar later dus voor een bedrag wat ongeveer tweehonderd keer zo veel is weer terughalen. “Dit is Ajax van dit moment”, stelt Verweij, die overigens ziet dat Ajax niet de enige club is die op dit moment zaken doet met een oude bekende. “Dat doet Feyenoord nu ook met Bart Nieuwkoop, alleen is dat natuurlijk wel te overzien, want die halen hem terug voor twee miljoen euro terug.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je zelf 22 miljoen ontvangt voor een slechte verdediger! en 40 miljoen voor een redelijke verdediger moet je zeker 25-30 miljoen bieden. Nog altijd winst en een kwalitatieve goede Ajax speler die nog stappen kan maken en interessant is voor de Marketing in Japan. Voor 2 miljoen kwam er al een verdediger van St Pauli. Nog steeds 35 miljoen winst. TenHag ook destijds Utrecht gesponsord met Klayber en Labyad.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja zo zullen Haaland en Mbappe ook wel bij clubs zijn aangeboden waar ze zich nu achter de oren krabben. Je kan gewoon niet altijd 6 gooien

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja hij zal 6 jaar geleden ook precies dezelfde speler zijn geweest als dat hij nu is. Het is inderdaad een pijnlijk verhaal van Verweij, maar dan alleen omdat het enorm belabberde journalistiek is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen