Aad de Mos heeft primeur: 'Club van wereldformaat wil toeslaan bij Ajax'

3 september 2023, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Silvano Vos verdient meer speeltijd bij Ajax, zo vindt Aad de Mos. De achttienjarige middenvelder maakte dit seizoen nog geen minuten in Ajax 1; hij zat in alle wedstrijden bij de selectie, maar bleef op de bank.

Vos kwam vorig seizoen tot drie korte invalbeurten bij Ajax. "Ik blijf het zeggen: een jongen als Vos… Ik weet uit zeer betrouwbare bronnen dat een heel grote club in de wereld Vos ziet als opvolger van een heel grote speler. Dat zie ik ook in hem. Vos is buitencategorie", zegt De Mos zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Artikel gaat verder onder video

"Welke club?", vraagt Hans Kraay junior vervolgens. "Dat ga ik niet noemen, dat hoef ik niet te zeggen", antwoordt De Mos, die ontkent dat het gaat om Atlético Madrid. Onlangs maakte Fabrizio Romano melding van de interesse van Atlético in de achttienjarige middenvelder.

De Mos vindt Vos een 'heel goede speler'. "Hij moet nu vlieguren maken bij Ajax, om zich verder te ontwikkelen. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat hij van de buitencategorie is. Die jongen moet spelen." Vos verlengde in juli zijn contract bij Ajax tot medio 2028.

In de Keuken Kampioen Divisie kwam Vos dit seizoen in drie wedstrijden in actie voor Jong Ajax. In totaal heeft hij 39 wedstrijden op zijn naam staan voor Jong Ajax, waarin het talent goed was voor 5 doelpunten en 4 assists.

Verdient Silvano Vos meer speeltijd bij Ajax?

Laden...
2523 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Vos heeft veel potentie, maar het is amper een jaar geleden dat die jongen een waarschuwing kreeg omdat hij geen professionele instelling toonde. Hij zit nu vast bij de selectie en als hij zich gewoon goed laat zien op de training en invalbeurten komen die kansen vanzelf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen