Ajax-doelman Rulli is ‘verrast’: ‘Ik denk dat wij de beste fans van Nederland hebben’

13 september 2023, 12:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax haalde in januari in de persoon van Gerónimo Rulli een nieuwe doelman naar Amsterdam. Hoewel de Argentijn niet kon voorkomen dat Ajax roemloos werd uitgeschakeld in de Europa League, in de bekerfinale na strafschoppen verloor van PSV én ook de tweede plek aan de Eindhovenaren moest laten, kon hij persoonlijk terugkijken op een goed eerste halfjaar in Nederland. Rulli raakte vooral onder de indruk van de supporters van Ajax. Volgens de goalie is het duidelijk welke club de beste achterban heeft in Nederland.

“Ze hebben me verrast hier”, reageert Rulli in gesprek met het clubkanaal van Ajax op de vraag hoe zijn relatie met de fans is. “Ik had natuurlijk wel wat wedstrijden in de Champions League gezien, maar ik wist niet hoe het zou zijn in de Eredivisie, want dat zag ik niet zo vaak. De manier waarop men hier voetbal belooft, zowel bij thuis- als uitwedstrijden…” Ook de ontvangst tijdens de laatste training voor De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in maart is Rulli bijgebleven. “Ja inderdaad, die ook. Ik denk dat we gezegend zijn met deze fans. Ik denk dat wij de beste fans van Nederland hebben. Ik hoop dat ze ons altijd blijven steunen.”

Artikel gaat verder onder video

Rulli maakte begin dit kalenderjaar de overstap van Villarreal naar Ajax. De doelman had kort daarvoor met zijn land de wereldbeker gewonnen, al kwam hij tijdens het WK in Qatar geen minuut in actie. Rulli kwam met een duidelijke doelstelling naar Nederland. “Ik had vorig seizoen graag een titel gewonnen, want ik ben gekomen om prijzen te winnen. Helaas lukte dat niet omdat andere teams beter waren dan wij.” Rulli erkent dat het buiten het veld vooral een kwestie van ‘aanpassen’ was. “Het leven hier is heel anders. Het is een ander land, met een andere taal, collega’s die anders spelen. Het kost tijd om je aan te passen, maar ik ben blij dat ik erbij hoor.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is het Geronimo.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zullen (bijna) alle spelers zeggen over de club waar ze op dat moment spelen. Totaal oninteressant artikel, weinig nieuwswaarde.

RichardTenBohmer21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn de ergste hooligans? De top 10 beruchtste hooligans Feyenoord hooligans. Ajax hooligans. ADO Den Haag hooligans. FC Twente hooligans. FC Utrecht hooligans. PSV hooligans. PEC Zwolle hooligans. Willem II hooligans. meer hoef ik niet te zeggen denk ik

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen