Ajax-fans ergeren zich groen en geel aan Van Halst: 'Slechter dan Van der Sar'

24 september 2023, 18:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Supporters van Ajax hebben zich gestoord aan een interview van Jan van Halst na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De algemeen directeur verscheen voor de camera van ESPN, maar wilde de meeste vragen van Hans Kraay junior niet beantwoorden.

Kraay begon met een vraag over de veiligheidssituatie van ‘de goede supporters’ en van de spelers, die lang in de kleedkamer bleven. “Naar omstandigheden redelijk. We zijn nog bezig om dat allemaal te managen”, zei Van Halst. Over de wijze waarop de wedstrijd eventueel wordt uitgespeeld, kon hij nog niks zeggen. “Daar is nog niks duidelijk over.”

Kraay stelde vervolgens een rits aan vragen over de invloed van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Zo wilde hij weten waarom Ajax ‘alle autosleutels’ aan de Duitser heeft gegeven. “Hans, ik begrijp heel goed jouw vraag, en dat zal bij heel veel mensen leven. Maar ik hoop dat je ook begrijpt dat net een van de belangrijkste wedstrijden uit het Nederlandse voetbal is gestaakt, dat is iets ernstigs. Daar is iedereen boos en teleurgesteld over. Ik loop net, as we speak, uit een crisisteam weg. Het gaat erom dat de gasten en de supporters op een veilig manier weggaan uit het stadion. Daar zijn we nog mee bezig.”

“De supporters willen hun teleurstelling uiten. Die begrijpen we enorm. Het is een teleurstellende seizoensstart, er is veel gedoe, dat begrijpen we. Maar om dat op deze manier te laten zien, keuren we natuurlijk ten stelligste af”, voegde Van Halst toe. Vragen over Mislintat bleef hij uit de weg gaan. Kraay vroeg of Van Halst iedere aankoop van Mislintat heeft moeten goedkeuren, of Mislintat nog te handhaven is en of Ajax ‘niks uitsluit’ omtrent zijn toekomst.

Op alle vragen gaf Van Halst geen antwoord. “Mijn hoofd staat er niet echt naar. Als je het niet erg vindt: ik moet zo terug naar het crisisteam. Ik begrijp je vraag heel goed. Hans, ik zie je zuchten en dat begrijp ik heel goed. Maar ik wil me beperken tot deze wedstrijd.” Uit de reacties op X blijkt dat veel fans zich ergerden aan de algemeen directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat mensen niet snappen dat het onverstandig is als personeel van Ajax zulke vragen beantwoord terwijl die man daar nog werkt, is voor mij eigenlijk een grotere verbazing.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas blijkt ook hier weer uit dat AJAX verkeerde keuze heeft gemaakt en meneer van Halst een zeer onbeschoft iemand is en geen plank maar een grote balk voor zijn kop heeft. Nederland verwacht een antwoord en de supporters althans de goedwillende dan ook maar meneer van Halst die alles heeft goedgekeurd verschuilt zich overal achter. Zwak figuur anders was hij niet weg gestuurd bij zijn vorige werkgever.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, hij moet omdat die succesfans het willen, daar even over alles tekst en uitleg geven. Dat je niet snapt dat dit daarvoor niet het moment is .... zucht.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weg met die van Halst, op staande voet ontslaan samen met de rest van de RVC, Mislintat, Hendriks en Lenderink.. Tevens alle miskopen op de transfeijsts zsetten. De twee jongingen uit de Ajax jeugd waren de besten, dat zegt al genoeg. En Olij als keeper aantrekken zoals Steijn had gewild. Die Gorter kan er niks van en die andere hebben we nog nooit zien keepen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen