Ajax gefileerd in eerste helft: 'Nul structuur, nul opbouw. Toevalsvoetbal'

21 september 2023, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax kende een geweldige start in eigen huis tegen Olympique Marseille. Daarmee werden de problemen van in de eerste helft verbloemd door de Amsterdammers, want tactisch was er behoorlijk wat op te merken aan het elftal van Maurice Steijn, dat halverwege met een gelijke stand de kleedkamers opzocht in de Johan Cruijff Arena (2-2).

“Ajax-Marseille is wat je krijgt als je 22 jongens op straat vraagt of ze zin hebben om een potje te voetballen. Nul structuur, nul opbouw. Toevalsvoetbal”, analyseert journalist Süleyman Öztürk over de eerste helft van Ajax tegen Olympique Marseille. Collega Pieter Zwart zag ‘nul tactische structuur’ bij beide teams op het veld. Ook zag hij grote problemen in de restverdediging van Ajax.

In de studio van Veronica kwam Dick Advocaat veelal tot dezelfde conclusies. “Het gaat heel erg op en neer. Het is rommelig”, zag De Kleine Generaal. “Met heel veel kansen aan beide kanten. Bij de 2-1 werden de verdedigers ook makkelijk uitgespeeld. Ik hoop dat ze na de pauze meer rust aan de bal krijgen.” Collega-analist Wim Kieft is ook kritisch. “Ajax valt wederom niet mee.”

Volg de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille in ons liveverslag!

“Veldbezetting is dramatisch. Middenveld staat veel te hoog én bijna altijd in de dekking”, is het oordeel van Thijs Zwagerman, van de Pantelic Podcast. Zijn collega Bart Sanders ziet grote problemen op het middenveld van Ajax. “De middenvelders laten de verdedigers op amateurs lijken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En de tactiek van meneer Stein is niks. Geen strategie geen druk van Ajax, nou dan heb je het niet als trainer. Stein is gewoon een pannekoek.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je naar een andere wedstrijd gekeken wellicht?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen