'Ajax grijpt in: Sven Mislintat voorlopig niet te zien in de Johan Cruijff ArenA'

21 september 2023, 10:54
Foto: © ProShots

Sven Mislintat neemt voorlopig geen plaats op de tribune in de Johan Cruijff ArenA. Dat meldt De Telegraaf op basis van de woorden van Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van Ajax woensdagavond. Eringa zou hebben gezegd dat Mislintat de komende tijd 'minder zichtbaar' is.

Donderdagavond zal direct moeten blijken of Eringa zijn belofte nakomt. Ajax krijgt bezoek van Olympique Marseille in de eerste speelronde van de Europa League en zal zich willen revancheren voor de nederlaag tegen FC Twente van afgelopen zondag, om tevens vertrouwen te tanken richting De Klassieker tegen Feyenoord. Mislintat zal de ontmoeting met de Franse topclub dus vanaf een andere dan zijn inmiddels vertrouwde plek in de Johan Cruijff ArenA moeten bekijken. Die maatregel neemt Eringa naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de verrichtingen van Mislintat op transfergebied.

Artikel gaat verder onder video

De NOS publiceerde dinsdagavond een onderzoek waaruit blijkt dat Ajax de Kroatische verdediger Borna Sosa op de slotdag van de zomerse transferwindow via een Duits zaakwaarnemerskantoor dat aandelen heeft in het scoutingsbedrijf van Mislintat, naar Amsterdam heeft gehaald. Bovendien zou Mislintat Sosa ‘met klem’ hebben geadviseerd om in zee te gaan met een ‘bevriende makelaar’ van de Duitser. Eringa zou woensdagavond tijdens de ledenvergadering van Ajax hebben gezegd dat niet alleen de komst van Sosa, maar ‘meerdere’ transfers van Mislintat onderzocht zullen worden. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf had een meerderheid van de Ajax-leden gewild dat Mislintat geschorst zou worden ‘zolang er een onderzoek tegen hem loopt wegens belangenverstrengeling’.

Daar stemde RvC-voorzitter Eringa niet mee in. “Hij zegde toe dat Mislintat vanaf nu in de luwte plaatsneemt en minder zichtbaar zal zijn”, schrijft Verweij. Volgens de clubwatcher leidde de opmerking van Eringa dat Mislintat voorlopig niet meer op de tribune van de Johan Cruijff ArenA te zien zal zijn tot ‘hoongelach’ op De Toekomst, ‘omdat de leden betwijfelen of de RvC-voorzitter die woorden kan waarmaken’. “Hoewel het gebruikelijk is personen tegen wie een onderzoek loopt te schorsen of taken te laten neerleggen, verklaarde Eringa waarom Ajax dat in het geval van Mislintat niet doet. Hij beriep zich op ‘voorzichtigheid’ en ‘proportionaliteit’ en zei later juridische represailles van Mislintat te vrezen”, leest het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En terecht weg wezen met die man Hij doet ajax niet veel goeds

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat er bij Ajax gebeurt is best heavy. Zodanig dat deze kwestie over de hele wereld verslagen en besproken wordt. Logisch, want Ajax is de enige bekendste en tot de verbeelding sprekende voetbalclub (al van af 1971) van Nederland. Helaas.

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax bestaat al van 18 maart 1900 👍

Mich
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

“Zodanig dat deze kwestie over de hele wereld verslagen en besproken wordt”. Heb nog niks in de Engelse kranten gelezen, dus weet niet hoe je dat zo uit de lucht grijpt?

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Onderstaand één van de vele voorbeelden van Engelse berichtgeving over Ajax. Maar goed, misschien kun je niet zo goed Googlen of wellicht is je Engels onder de maat. Dan wordt het natuurlijk een stuk lastig om zinnig commentaar te leveren. https://footballtoday.com/2023/09/19/ajax-to-launch-investigation-into-sporting-directors-controversial-transfer-dealings/

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Verrék zeg, nóg een Engels bericht over Ajax. Hoezo uit de lucht gegrepen? https://onefootball.com/en/news/ajax-launch-investigation-after-technical-director-sven-mislintat-signed-a-player-through-a-business-relationship-38246892

Mich
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik zie het KingCrimson, had het nog niet in The Guardian gelezen. Jammer om direct weer beledigend te reageren. Maak je maar niet druk om mijn Engels, integendeel.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Beste Mich, echt Ajax is de enige Nederlandse voetbalclub die hot is. Ik kan er ook niets aan doen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dilima, klopt dat Ajax door vrienden uit de buurt van de Kalverstraat (rond (1900) spelenderwijs een echte voetbalclub is geworden, maar ik doelde meer vanaf het moment van de eerste Europacup 1 overwinning in Londen en later.

Mich
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zou hier toch echt niet trots op zijn, de reden waarom ze nu “hot” zijn Krotje.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jammer om meteen te stellen dat het niet klopt wat iemand schrijft!

Mich
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt Crimson, daar heb je gelijk in. Ik was iets te snel van stof.

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je moet er maar trots op zijn, hoe ze nu wereldnieuws zijn.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Goku hun denken dat het komt omdat ze zo goed zijn en ze zo'n grote naam zijn Maar het komt gewoon omdat dit uberhaupt gebeurd is . Schizo weet verder niet eens hoe oud zijn club is 🤣🤣

Richard
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

hij was al niet te zien, onderuitgezakte zak

Brigges
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ontslaan die vent en nooit meer het stadion en trainingscomplex binnen laten komen.

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die RVC moet als 1e opdonderen. Ze proberen hun tafeltje weer schoon te vegen.

hyv1952
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

het lijkt nergens op om stijl weg te sturen degenen die al deze spelers te laat hebben gehaald hebben gefaald ze zullen best een elftal worden maar dat kost tijd de trainer heeft nog niet een volledige week met ze kunnen werken en omdan al hem weg te sturen is belachelijk en niet ajax waardig geef deze trainer de tijd

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een slappe zak die RvC-voorzitter Eringa,hij had Mislintat gelijk eruit moeten schoppen maar nee hoor. Mislintat en de hele Rvc moet wieberen anders word het weer niets. Ajax mensen moeten er komen en niets anders.

Puck Pieterse
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Deze man is veel te eigengereid weg met die data mannetjes liever iemand met gezond voetbal verstand. Laat Maurice alsjeblieft blijven hij krijgt Ajax wel op de rit maar geef hem daar de tijd voor

QuarlonK
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik vind dat ze allemaal weg moeten Mislintat, Steijn, RvC en zeker de spelers

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen