Arne Slot stellig: 'Er is hoe dan ook sprake van competitievervalsing'

24 september 2023, 17:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Arne Slot vindt dat er hoe dan ook sprake is van competitievervalsing nu de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord zondag niet wordt uitgespeeld. De KNVB is op zoek naar een oplossing voor het restant van de gestaakte Klassieker.

Er zijn meerdere opties, weet Slot. “Je kunt doorspelen met publiek, dat lijkt me niet de meest reële optie. Dan blijven er twee opties over. Dan is eentje doorspelen zonder publiek en de ander is dat het een overwinning voor ons zal zijn. In beide gevallen is het competitievervalsing, want Ajax speelde afgelopen donderdag en wij dinsdag”, stelt Slot voor de camera van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Slot zou in het laatste deel van de wedstrijd in zowel mentaal als fysiek opzicht nu de minste fase van Ajax aanbreken. “De competitievervalsing is er sowieso al enorm doordat dit gebeurd is. Nu is de vraag wat de KNVB gaat bepalen om dit tot een minimum te beperken.”

Feyenoord leidde op het moment dat Serdar Gözübüyük de wedstrijd definitief staakte met 0-3. “Het was een rare wedstrijd, waarin we meerdere keren moesten stoppen. Het vraagt veel van je om op serieus niveau te blijven voetballen. En dan is de tussenstand ook nog enorm in ons voordeel. Dus ja, waar ben je tevreden over? Dat je drie goals maakt en 0-3 voorstaat, maar voor het overige is het vooral heel vervelend dat een wedstrijd als deze zo eindigt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot heeft gelijk

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal gelijk. Pauperclub straffen 0-5 voor Feyenoord komen ze goed weg.10 wedstrijden zonder publiek minimaal 6 punten aftrek.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uitspelen is toch geen optie. Dan krijgen die figuren die dit heel bewust doen toch nog een beetje voldoening. Tegenstander moet weer op komen draven en eigen club krijgt geen enkele sanctie. Gewoon 0-5 verklaren

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot heeft groot gelijk. De F-Site wil de wedstrijd beïnvloeden. Als het niet goed aangepakt wordt blijft dat zo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen