Deze drie namen stonden op het lijstje van Maurice Steijn: 'Maar Mislintat doet het gewoon niet!'

2 september 2023, 02:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport / ProShots

Sven Mislintat heeft tijdens de transferperiode meerdere wensen van Maurice Steijn niet ingewilligd. Nick Olij, Thiago Almada en Noa Lang zijn enkele namen die volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij op het wensenlijstje van de Ajax-trainer stonden. Geen van hen werd gehaald.

Ajax versterkte zich deze zomer met twaalf spelers: Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Chuba Akpom, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Anton Gaaei, Diant Ramaj, Jakov Medic en Branco van den Boomen. Deze aanwinsten komen - waarschijnlijk zonder uitzondering - uit de koker van Mislintat en zijn dus niet op voorspraak van Steijn aangetrokken.

Artikel gaat verder onder video

"Kijk, Maurice Steijn wilde heel graag naar Ajax en had natuurlijk nog geen grote clubs getraind. Ik durf inmiddels wel te zeggen dat Peter Bosz dit nooit had laten gebeuren. Dan was hij opgestapt. Je laat je toch niet twaalf spelers in de maag splitsen waar je nul inspraak in hebt?", vraagt de Ajax-watcher zich hardop af in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Steijn had volgens Verweij bepaalde spelers op het oog. "Er zijn een paar spelers die hij wel wilde. Noa Lang is er daar een van en Thiago Almada ook. Ik denk dat als je hem had gevraagd of hij Jerdy Schouten wilde, hij dat had gewild. Het is bekend dat hij Nick Olij van Sparta wilde, wat je daar ook van vindt. Het zijn gewoon wensen van een trainer die redelijk makkelijk in te willigen zin, maar Mislintat doet het gewoon niet", aldus Verweij.

De Ajax-watcher denkt dat Steijn 'heel graag' een rechtsbuiten aan zijn selectie had willen toevoegen. Valentijn Driessen noemt de naam van Hakim Ziyech. "Maar dat was natuurlijk een no-go binnen Ajax. Nu hebben ze helemaal niemand", doelt de chef voetbal van de krant op het feit dat Ajax geen échte rechtsbuiten heeft aangetrokken. Forbs, Akpom en Mikautadze kunnen op die positie wel uit de voeten, maar speelden bij hun vorige clubs op andere aanvallende posities.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Noa Lang gelukkig niet, hij is onberekenbaar en is niet stabiel in zijn vorm, lastige jongen en die zijn er al genoeg bij Ajax. Olij wel graag, goede keeper. Almada is een gok en is te duur.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn moet niet klagen. Er is voor meer dan 100 miljoen uitgegeven. Op basis daarvan moet je kampioen worden. Steijn is als trainer een passant die advies mag geven maar ook niet meer dan dat

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat ajax geen rechts buiten heef gekocht heef vermoedelijk te maken dat ajax met 2 spitsen systeem gaat spelen in de meeste wedstrijden.

ARIE1997
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Argentijn was te duur volgens de rvc dus dat de Mike verweij doet alsof sven verantwoordelijk is voor dat hij niet kwam, maar de schuld daarvan ligt bij rvc en susan lenderink, die hadden gewoon toestemming moeten geven om die gozer te halen

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn mag blij zijn dat er zoveel spelers zijn gehaald van dat bedrag, iets wat hij dat bij SPARTA (en andere clubs) dat nooit gehaald zal hebben. Dus niet zeuren lijkt mij ! !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Appels met peren vergelijken heet zoiets . Bij ajax mag je toch wat meer beleid verwachten

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet ook Duits praten met Sven Mislintat

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Paniek in amsterdam. koopclub. Sven doet mee met de hamsterweken. En steijn moet niet zeiken. Lekker toch wat aankopen.

benrooy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als er 17 zijn weg gegaan , is t dan niet logisch dat je er 12 haalt ….zeker als er 3 jonge spelers tegen t eerste aanzit …

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen