Dick Advocaat na denigrerende uitspraak hard uitgelachen in Bosnië en Herzegovina

22 september 2023, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Dick Advocaat wordt uitgelachen in Bosnië en Herzegovina na de 4-3 zege van Zrinjski Mostar op AZ. Halverwege de wedstrijd deed de 75-jarige trainer een uitspraak die een klein uur later als een boemerang bij hem terugkwam.

Een simpele Alkmaarse zege leek in de maak toen AZ donderdagavond na de eerste helft dankzij doelpunten van Myron van Brederode, Sven Mijnans en Dani de Wit met 0-3 leidde. Het was voor Advocaat aanleiding om een denigrerende opmerking te maken over Zrinjski Mostar. “Ik snap niet dat dit soort ploegen mag deelnemen in Europa”, sprak hij.

Artikel gaat verder onder video

Na rust werd AZ overrompeld door Zrinjski Mostar, dat een 0-3 achterstand omboog in een 4-3 zege. In Bosnië wordt er ‘hard gelachen’ om de uitspraken die Advocaat halverwege de wedstrijd deed. Ook in Duitsland heeft de trainer in ruste de headlines gehaald. “Hoogmoed komt voor de val”, kopt Kicker, dat rept over een ‘aanval van arrogantie’ van Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is nou een goed voorbeeld dat men in Nederland vaak op andere volkeren en sporters van buiten onze grenzen neerkijkt. Kwestie van bekrompenheid en minderwaardigheidscomplex.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook goed Revolutie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen