Opvallend Eredivisie-team van de maand augustus: Feyenoord hofleverancier boven PSV

3 september 2023, 10:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV kent een uitstekende seizoensstart: de ploeg van Peter Bosz plaatste zich voor de groepsfase van de Champions League en is in de Eredivisie nog zonder puntverlies. Hoewel Feyenoord begon met twee remises, staan er meer Rotterdammers dan Eindhovenaren in het team van de maand augustus. Voor de keuze voor Wieffer is opmerkelijk, omdat hij zeker in de eerste twee duels niet erg gelukkig was.

Feyenoord is met Lutsharel Geertruida en Wieffer hofleverancier samen met AZ, bij wie Vangelis Pavlidis (speler van de maand) en Yukinari Sugawara zijn genomineerd in het elftal van de maand. Ajax (Jorrel Hato, ook gekozen tot talent van de maand augustus) en PSV (Yorbe Vertessen) zijn met één speler vertegenwoordigd. Dat van de Eindhovenaren de stand-in van Noa Lang is gekozen, mag ook enigszins verrassend heten.

De keuze voor Wieffer is eveneens opvallend, omdat de middenvelder na zijn eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard extreem kritisch was op zichzelf. Ook trainer Arne Slot vond de middenvelder te kritisch op zijn eigen optreden. De keuzes voor het team van de maand worden gedaan op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Dat PSV in augustus minder wedstrijden speelde dan Feyenoord in Nederland, lijkt geen argument, omdat voor AZ hetzelfde gold en zij wel ook hofleverancier zijn.

Het Eredivisie Elftal van de Maand augustus: Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Bas Kuipers (Go Ahead Eagles), Jorrel Hato (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Yukinari Sugawara (AZ), Michal Sadílek (FC Twente), Mats Wieffer (Feyenoord), Yorbe Vertessen (PSV), Nikolas Agrafiotis (Excelsior Rotterdam), Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam) en Vangelis Pavlidis (AZ). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

joseph oduber
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat ben ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen