‘FC Barcelona houdt één speler van Antwerp FC nadrukkelijk in de gaten, ook Ajax heeft hem in het vizier’

15 september 2023, 08:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Antwerp FC gaat vrijdagavond weliswaar eerst nog op bezoek bij KVC Westerlo, maar de formatie van trainer Mark van Bommel is ongetwijfeld met het hoofd alvast een beetje bij aanstaande dinsdag. Dan neemt de regerend kampioen van België het in de eerste speelronde van de Champions League op tegen FC Barcelona. Voor Arthur Vermeeren (18) wordt het om meerdere redenen een speciale wedstrijd. De middenvelder staat in de belangstelling van de Catalaanse grootmacht. Ajax zou hem eveneens op de korrel hebben.

Dat meldt Mundo Deportivo althans. Vermeeren verruilde in de zomer van 2018 de jeugdopleiding van KV Mechelen voor die van Antwerp FC. Na een aantal jeugdelftallen te hebben doorlopen, sloot hij in de zomer van 2022 aan bij de hoofdmacht. Vermeeren droeg inmiddels 42 keer het shirt van Antwerp FC. In het afgelopen seizoen, waarin de ploeg van Mark van Bommel de landstitel én beker won, kwam hij 28 keer in actie. Waar Vermeeren in eerste instantie nog vooral zijn opwachting maakte bij de beloften, was hij in de tweede seizoenshelft niet meer uit het eerste elftal weg te denken.

Artikel gaat verder onder video

De 18-jarige middenvelder mag zich naar verluidt al geruime tijd verheugen op de belangstelling van FC Barcelona. De Catalanen zouden op 7 januari van dit jaar scouts hebben gestuurd naar de ontmoeting tussen Antwerp FC en KAA Gent. Volgens Mundo Deportivo werd Vermeeren tijdens die wedstrijd ook nadrukkelijk gevolgd door scouts van Borussia Dortmund, AS Monaco en West Ham United. De rapporten over Vermeeren zouden erg positief zijn. Hoe concreet de belangstelling van FC Barcelona is, wordt niet duidelijk. De regerend kampioen van Spanje zou op zoek zijn naar een extra controlerende middenvelder. Het versterkte zich afgelopen zomer weliswaar met Oriol Romeu, maar daarachter heeft trainer Xavi Hernández weinig te kiezen.

Vermeeren heeft bij Antwerp FC nog een contract tot de zomer van 2026. Volgens Mundo Deportivo hebben naast FC Barcelona ook Manchester United, Liverpool, Brighton & Hove Albion én Ajax hem op de korrel. Er wordt gesproken over een transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen euro, maar Marc Overmars kennende zal hij het onderste uit de kan willen halen. Overmars is sinds vorig jaar technisch directeur bij Antwerp FC. Hij was in mei al erg lovend over Vermeeren, die hij vergelijkt met Andres Iniesta én Xavi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arthur Vermeeren kan best goed en super zijn, maar de zwakste schakel blijft voorlopig dat als Ajax steeds jongere spelers halen (allen onder de 22 jaar) dat Ajax dan geen grote vooruitgang boekt naar Europese topniveau ! !

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo jij heb het door ( ARTHUR ) dat ajax aan een schaduw elftal aan het bouwen is met top jeugd spelers van 16 tot 18 jaar oud. AJAX moet wel . AJAX top jeugd word elk jaar weg gekocht door de top clubs van Europa helaas

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en over 4-6 jaar ARTHUR? Waar staan die spelers dan? ok is afwachten hoe ver ze komen . maar ajax is goed bezig

Roffainho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet wel omdat alle jeugdspelers worden weggekocht? Wat is dat voor Calimero gedrag. Ajax doet hetzelfde in landen als België, Denemarken, Kroatië e.d. Spelers als Bounida van Anderlecht, Hlynsson die nu door Steijn is de basis is gezet, Godts van Genk, Rasmussen,Olivier Aertssen. En als ik ff ga zoeken vind ik er vast meer. Allemaal jeugdspeler die op jonge leeftijd door Ajax gehaald zijn. Talenten als Timber, Rensch, Taylor blijven ook langer. Dus ook niet alle Nederlandse talenten gaan vroeg weg! Dus het is echt onzin dat elke jaar "de jeugd" weggkocht wordt door Europese top clubs. Dat er wat jeugdspelers naar het buitenland gaan gebeurd bij elke club, dus ook bij Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen