‘Om zijn rugzak te vullen, zou je Slot bijna een crisis gunnen’

30 april 2024, 16:50
Foto: © Imago

Maarten Wijffels denkt dat Arne Slot pas echt een toptrainer kan worden als hij in binnenkort wat tegenslagen kent. Volgens de journalist mist de coach nog wat ervaring op dat gebied en weten we niet hoe hij met een Salah-achtige situatie om zou gaan.

Wijffels vertelt tijdens de AD Voetbalpodcast dat trainer van een grote club zijn een ander vak is. "Het leiden van een topclub gaat vooral over het managen van spelers, relaties, de sfeer binnen de club. Het mooiste voorbeeld zie je nu bij Liverpool. Jürgen Klopp kan alles op het veld verzinnen, maar het komt allemaal neer op wel of geen handje van Mo Salah en de commotie die daarover ontstaat. Bij Arne Slot weten we, logisch, nog helemaal niets van hoe hij dat zal doen." Salah en Klopp kregen afgelopen weekend een aanvaring langs de zijlijn, waarbij de Egyptenaar zichtbaar geïrriteerd richting zijn manager reageerde.

Artikel gaat verder onder video

Daarmee vindt de journalist dat Slot nog niet voldoende getest is. "Eigenlijk zou je die Salah-situatie vooraf moeten kunnen ensceneren en dan kijken hoe een trainer ermee omgaat. Daar komt heel veel op neer. Arne Slot heeft het bij Feyenoord zó goed gedaan dat, om zijn rugzak helemaal te vullen, je hem bijna zou ‘gunnen’ dat hij eens een crisis heeft." Op de opmerking dat hij bij AZ niet geruisloos vertrok, heeft Wijffels een snel antwoord. “AZ is toch een heel andere club.”

Andere grote trainers hebben, voor hun stap naar een internationale topclub, wel dit soort ervaringen kunnen opdoen. "Ten Hag werd in zijn eerste halfjaar, toen PSV kampioen werd, opgewacht door boze supporters bij een bus. Ajax lag in puin en moest helemaal opgebouwd worden. Tijdens de crisis met Overmars stond Ten Hag voor de camera, Van der Sar was nergens te bekennen." Weten hoe om te gaan met crisissen is alleen geen garantie voor succes, geeft Wijffels toe. "Dan nog is het hartstikke moeilijk, blijkt in Engeland, waar alles, weet ik veel, factor tien is. We weten niet hoe Slot zou reageren. Hij heeft nooit een keer gehad dat hij drie of vier wedstrijden achter elkaar verloor. Klopp ging naar Liverpool, hij had onderaan gestaan met Borussia Dortmund. Enorme crisis toen in Duitsland, ‘de vloek van het zesde seizoen’ geloof ik. Dat had hij al in zijn bagage mee."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Slot richt zicht tot publiek, maar krijgt tegenvallende reactie: Bijlow grijpt vervolgens in

Feyenoord-trainer Arne Slot maakte tijdens de huldiging naar aanleiding van de bekerwinst van de gelegenheid gebruik om Quilindschy Hartman een hart onder zijn riem te steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een gezwets van die Wijffels. Laat Slot nou met rust. Hij heeft Feyenoord uit het slop gehaald en nu veel geld bezorgd en veel trots bij de supporters. Deze twijfels van Wijffels hoorde je niet toen Slot nog coach van de Rotterdammers was, nu hij weg gaat ineens wel. De kift ? Vervolgens zei Wijffels het volgende: "denkt dat Arne Slot pas echt een toptrainer kan worden als hij in binnenkort....enz.", maar voor de Feyenoord entourage is Slot toch al een -echte- toptrainer ? Walgelijk dit. Arne het ga je goed daar op Anfield Road.

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

In Engeland wordt hij vermorzeld door de media en gemene analisten want die hebben veel inspraak bij de clubs. En vooral niet met zo'n schots petje gaan lopen lolol

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Naja. Wijffels heeft toch wel een punt vind ik. Het heeft Slot tot nu toe allemaal heel fijn meegezeten en dan is het lekker makkelijk coachen. Met flinke tegenslag of gedoe heeft hij niet of nauwelijks te maken gehad en dus heeft hij zich op dat vlak nooit bewezen. Ik snap de twijfels over hem vanuit Liverpool en de fans daar volkomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen