Fransen zien één lichtpuntje aan de kant van Ajax: 'Hij was een nachtmerrie voor de Marseille-verdediging'

22 september 2023, 08:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Franse media zijn onder de indruk van de wedstrijd die Ajax-aanvaller Carlos Forbs donderdagavond op de mat legde. De Portugese buitenspeler maakte in de Johan Cruijff ArenA zijn eerste doelpunt, maar was daarna gedurende de hele wedstrijd erg dreigend.

De Franse krant Onze Mondial vond dat Forbs samen met een speler van Olympique Marseille de grote uitblinker was in Amsterdam: "Samen met Pierre-Emerick Aubameyang de man van de wedstrijd. Het is simpel: Forbs was een nachtmerrie voor de Marseille-verdediging", concludeert de krant. "Hij maakte een doelpunt en gaf een assist: een XXL-prestatie.”

Artikel gaat verder onder video

Er is in de Franse pers meer lof voor Forbs, die met afstand de meest dreigende aanvaller aan de kant van Ajax was:  "De negentienjarige aanvaller liet de Marseille-defensie vanaf de rechterkant lijden, vooral Renan Lodi", schrijft Le Fiagro. "Gelukkig voor l’OM waren Steven Bergwijn en Brian Brobbey minder op dreef bij de aanval van de thuisploeg.”

Brobbey maakte een mindere indruk in het duel tegen de ploeg uit het zuiden van Frankrijk. Onze Mondial riep de sterke aanvaller van de Amsterdammers uit tot de flop van de wedstrijd: "Ondanks de zwakke Marseille-defensie werd hij niet een keer gevaarlijk. Hij deed veel te weinig mee aan het aanvalsspel.” 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu horen we ook van onafhankelijke media: Brobbey is echt geen goede spits laat staan een spits, Bergwijn heeft alle kansen gehad en moet nu echt wijken voor een andere aanvalslinie, waarom niet Forbs, Akpom, Mikautadze en daarachter Berghuis uitproberen Steijn ? Ik vind trouwens dat ook Berghuis zijn houdbaarheidsdatum gaat bereiken, hij lijdt veel balverlies. Steijn moet er hier wat aan doen. Taylor is een twijfelgeval, maar is ook niet wat je noemt een sterkhouder. Sosa daarentegen is een goede aanwinst vooral als opkomende linksback. Tahirovic is niet geslaagd en moet op herexamen. Sutalo als duurste aankoop kan nog niet overtuigen. Hato is nog niet volwassen in zijn spel, neemt veel onnodige risico's, Gaaie is in elk geval beter dan Rensch. Gorter begint een goede keeper te worden, hopelijk blijft hij, ook buiten het veld, serieus bezig. Gorter doet me denken aan in het begin van Van der Sar. Eén tegen één is Gorter sterk. Rest nog: in het stadion krijg je een goed overzicht en gezelligheid, ik verheug me al op as. zondag, kan niet wachten. helaas krijgt Ajax maar 2 1/2 dagen oefentijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen