'Het moet Steijn zorgen baren dat deze vier spelers de zwakste Ajax-schakels waren in de eerste helft'

1 september 2023, 08:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Nederlandse kranten hebben geen goed woord over voor het spel van Ajax tegen Ludogorets. De ploeg van Maurice Steijn oogde donderdagavond ongeïnspireerd en verloor met 0-1, al was dat na de eerdere 1-4 zege voldoende om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken.

"De dag voor het treffen met de zwakke Bulgaren ontboezemde Steijn niet alleen dat hij aan de voorkant in nul van de elf aankopen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat inspraak heeft gehad, maar zei hij tevens ook met de hem geleverde selectie om het landskampioenschap te kunnen spelen. Afgaande op het losse zand dat het Mohammed Kudus-loze Ajax in het duel met Ludogorets was, het flitsende spel van PSV tegen Rangers FC (5-1) en de kracht van Feyenoord, moet de Hagenaar nog bergen werk verzetten om die woorden gestand te doen", concludeert De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

De Telegraaf denkt dat het Steijn zorgen baart dat de 'aanwinsten', een woord dat de krant tussen aanhalingstekens zet, Jakov Medic, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Carlos Forbs 'in het eerste bedrijf tegen Ludogorets de zwakste schakels waren'.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een 'wanvertoning' en schetst ook het contrast met Feyenoord en PSV. Waar die clubs donderdagavond aan eliteclubs werden gekoppeld in de Champions League, toonde Ajax aan ver verwijderd te zijn van dat niveau. "Paste Ajax zich vast aan aan de Europese degradatie? Nee, dit was nog erger. Een wedstrijd die een beetje deed denken aan een eerder thuisduel in de Europa League dit jaar, toen Ajax ook voorspelbaar en in een laag tempo voor de dag kwam en vrijwel niets klaarspeelde. Ook nu creëerde de thuisploeg amper goede kansen en geen schot op doel."

De Volkskrant schrijft dat Ajax 'met het schaamrood op de kaken' de groepsfase bereikte en Het Parool spreekt van een 'zwak' Ajax met 'weinig stabiliteit in de ploeg'. "Ajax miste creativiteit op het middenveld en in de aanval. Steven Berghuis had daar een bijdrage aan kunnen leveren, maar hij was grieperig in de aanloop naar de wedstrijd. Steijn hield hem een uur op de bank. De trainer greep in de rust wel in. Net als tegen Excelsior (2-2) haalde hij Van den Boomen uit de ploeg. Davy Klaassen was zijn vervanger. Het kijkplezier nam er niet door toe, behalve als Forbs het weer eens op een rennen zette. Dat was soms amusant, maar het leidde niet tot doelpunten. Van aanvoerder Steven Bergwijn ontbrak elk spoor, dat gold eigenlijk ook voor spits Brian Brobbey."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zegt maar niet de ad maar valetijn geen goed woordje over voor ajax

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Makkelijk om er weer een "Valentijntje" aan te geven, maakt nu niet uit wie er wat schrijft. Feit is dat het niveau gewoon erg laag was. Dat de trainer van Ajax zich zorgen kan maken over nieuwe spelers is in deze geen vuurtje stoken, het is gewoon realiteit. Hopelijk zal Ajax wel punten gaan pakken in Europa anders zal het hele Nederlandse voetbal eronder gaan lijden (coefficient e.d.).

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk zal die krant alleen de aankopen afzeiken. Medic weet zijn plek en zit tegen fortuna gewoon op de bank. Forbs hoeft er nog niet te staan. Boomen was gratis, goede pass normaal maar gisteren was daar niets van te zien. En Tahirovic vond ik nou weer niet zo slecht, de combi met Boomen werkt gewoon niet. Maar daar zal straks ook een ander staan. Zondag begint het nieuwe Ajax pas.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals elders beschreven door mij, moet Ajax bij de eerstkomende zes aankopen minimaal vier topspelers halen van minimaal 24 jaar. Dit blijft als één van de zwakste schakel omdat Ajax steeds spelers van 18 jaar wil halen, spelers die GÉÉN Europees ervaring hebben in Europees voetbal ! !

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn conclusie is niet de aanwinsten waren de schuldigen, maar Bergwijn, Berghuis, Wijndal, Taylor en Brobbey, deze laatsten notabene als "sterkhouders" van Ajax bestempeld zijn van generlei waarde, niveau: bankzitten. Zondag zullen deze gasten natuurlijk weer in de basis staan en dan pas kan je Steijn de schuld geven mocht het slecht gaan, doordat Steijn de vervelende lijn van Ten Hag en Schreuder doortrekt.

WH3K
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Juiste conclusie:)

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HAHA VALETIJN. ik zou ook niet mijn best meer doen . als ik wist dat er een heel nieuw elftal klaar staat. om het eerste af te lossen. na zondag weten we meer of ajax nog slecht is ik vermoed dat het zondag 10-2 word voor ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen