Kenneth Perez toont begrip voor Georginio Wijnaldum: 'Nu is de escape gekomen'

5 september 2023, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kenneth Perez denkt dat Georginio Wijnaldum een goede keuze heeft gemaakt met zijn transfer naar Al-Ettifaq. De 32-jarige middenvelder liet de Europese velden deze zomer achter zich voor een avontuur in Saudi-Arabië. Dat kwam de geboren Rotterdammer op de nodige kritiek te staan.

Perez sluit zich echter niet aan bij de criticasters, zo bleek maandagavond bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik vind dat zeer verstandig van hem. Het zal moeilijk zijn om na zijn zware blessure terug te komen op niveau. Dat is niet onlogisch. Nu is de escape gekomen dat hij voor heel veel geld naar Saudi-Arabië kan. Daardoor kan hij zich voor lange tijd financieel veilig spelen."

Artikel gaat verder onder video

Maarten Wijffels zette vervolgens zijn vraagtekens bij het feit dat profvoetballers gemakkelijk zwichten voor de miljoenen uit het Midden-Oosten. "We hebben het gezien bij Sergio Ramos. Die gaat voor een miljoen salaris terug naar zijn oude club Sevilla. Hij kon in Saudi-Arabië twintig keer zoveel verdienen, maar hij doet dat niet. Dat is dan een uitzondering."

Wijnaldum werd eerder deze transferzomer nog in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord of PSV. Perez denkt dat het goed is dat hij die keuze niet heeft gemaakt. Het afbreukrisico om terug naar gaan naar Nederland is vrij groot. Dat kun je ook meenemen in zijn beweegredenen. We weten bijvoorbeeld allemaal hoe het met Mark van Bommel ging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb geen inzicht in Wijnaldums financiën en neem aan Perez ook niet. Maar ik vermoed dat Wijnaldum na contracten te hebben gehad bij Feijnoord,Liverpool,PSG, Roma en sponsorcontracten het voor Georginio niet echt nodig is om zichzelf financieel veilig te stellen door in SA te gaan voetballen. Tenzij hij verwacht de leeftijd van 175 jaar te gaan halen en zijn nazaten ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen