'Positie Steijn bij Ajax niet langer houdbaar, nog één noodoplossing genoemd'

28 september 2023, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn zou een beroep moeten doen op zijn oude leermeester Henk ten Cate. De Telegraaf komt donderdagochtend met het bericht dat de positie van de oefenmeester van Ajax niet langer houdbaar is, tenzij hij een samenwerking aangaat met een man als Ten Cate.

Dat staat te lezen in de ochtendeditie van de landelijke krant. “De pijlen richten zich met de meest dramatische competitiestart sinds 1964 (!) inmiddels op hoofdtrainer Maurice Steijn als volgende slachtoffer. Zijn positie is niet lang meer houdbaar als je ziet hoe doods zijn Ajax voor de dag komt”, wordt de situatie in de Arena besproken.

Artikel gaat verder onder video

“Steijn staat bekend als een goede communicator, een teambuilder, maar als dit het resultaat is van zijn harde werk, dan valt er nauwelijks meer te ontkomen aan de meest drastische maatregel: ontslag”, concludeert de ochtendkrant. “Wie als trainer zo’n kwetsbaar elftal zonder een greintje zelfvertrouwen met deze zelfmoordtactiek het veld in stuurt, geeft het signaal af dat hij bijna smeekt om ontslagen te worden.” Het interview dat Steven Berghuis na het duel gaf, sprak eveneens boekdelen.

“Van Halst zou er wijs aan doen als hij kenners als Louis van Gaal en ex-trainer Henk ten Cate van Ajax zou consulteren”, oppert De Telegraaf. “De laatste zou eventueel zelf een rol kunnen spelen en misschien worden toegevoegd aan de technische staf. Ten Cate heeft gewerkt met de speler Maurice Steijn bij NAC, is nationaal en internationaal gelouterd als coach, durft keiharde beslissingen te nemen en staat volledig blanco tegenover de huidige selectie van Ajax. Tegenover de spelers die er al waren en tegenover de aankopen van Mislintat, want dat zicht is bij Steijn vertroebeld. (…) Of Ten Cate zijn oude pupil Steijn en/of Ajax wil helpen, daarover bestaat geen enkele twijfel.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar valt de naam van Ten Cate weer eens. Die man heeft als trainer werkelijk amper iets gepresteerd. Kijk eens naar het rijtje van clubs en hoe lang hij overal heeft gezeten. Je schrikt je kapot. Dat is toch geen redder van Ajax. Daar kijkt geen speler tegen op en die gaat die jongens niets leren.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou geen enkele goede reden weten voor Steijn om met een dergelijke constructie in te stemmen. Beter kan hij een ontslagvergoeding krijgen en bij een club tekenen waar de verwachtingen minder hoog zijn

Theo Smit
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

de zoon van onze beste voetballer Cryff misschien wil hij trainer woorden

erik jansen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

waarom geen zidane of een solskjaer allebei zonder een club, met veel internationale ervaring.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax kan iedereen wel vervangen maar dat verandert nu niks met de sportieve resultaten. Maurice Stein beter gisteren dan vandaag ontslaan, hij bakt er namelijk helemaal niks van. Hij is trouwens de oorzaak van de crisis. Hij ondermijnt en stookt de boel op in plaats van zorgen voor het behalen van goede resultaten. Nieuwe spelers zet hij bewust op de bank, hij stelt wel de overgebleven spelers op. Nou , zie het resultaat !!!! Taylor hoort thuis in de keukendivisie, Brobbey hoort thuis in het circus, Rensch speelt de bal alleen maar terug naar de keeper, Bergwijn is het aanvallen verleerd onder leiding van Stein, Berghuis raakt ook geen knikker meer door Stein , Hato ksn niet verdedigen( 3 tegentreffers tegen Feijenoord door hem) en dan hebben Vos die als een kip zonder kop over het veld loopt. Stein valt trouwens ook zijn spelers af. Het ligt nooit aan hem !! Hij is de grootste rat bij Ajax ! Dus beter maar zo snel mogelijk ontslaan want Ajax gaat met hem nog meer af en nog meer verliespunten.

Pieter Meijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naar mijn idee is er geen enkele trainer die de spelers van Ajax nu tot een goed team kan samenstellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen