Sjoerd Mossou viel wat op tijdens Klassieker en vergelijkt Maurice Steijn met een zombie

30 september 2023, 10:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/ESPN

Sjoerd Mossou heeft in zijn column van zaterdagochtend zijn licht laten schijnen over De Klassieker. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord ging met namen over de randzaken die de Amsterdamse fans veroorzaakten, maar Mossou kijkt bij het Algemeen Dagblad ook nog even naar het spel.

De columnist richt zijn vizier met name op de trainers van beide ploegen. Mossou blikt terug op de momenten dat de wedstrijd in de beginfase stil lag vanwege gegooide bekers bier. “In beide gevallen tekende zich aan de zijlijn eenzelfde soort tafereeltje af. Bij de ene dug-out stond Arne Slot meteen zijn spelers te instrueren in woord en gebaar. Het ging hier duidelijk over details: hoe druk te zetten, hoe de onderlinge afstanden af te stemmen, hoe nóg wat slimmer de ruimtes te benutten in de omschakeling”, schrijft hij

Artikel gaat verder onder video

“Iets verderop zat Maurice Steijn als een zombie in zijn stoel. Ook de trainer van Ajax stond na een tijdje even op om te overleggen, maar niet per se met zijn spelers, wel met scheidsrechter Serdar Gözübüyük”, viel Mossou op. “Als het na achttien minuten 2-0 voor Ajax had gestaan, in plaats van 0-2, dan waren de mini-vergaderingen van Slot wellicht uitgelegd als paniekvoetbal (‘hij weet het niet meer!’) – en Steijn was juist beschreven als de grote strateeg, stoïcijns uitkijkend over het speelveld”, nuanceert Mossou.

De journalist heeft bewondering voor Slot, die in de afgelopen jaren nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op het Nederlandse voetbal. “Het is niet overdreven te stellen dat Arne Slot de laatste paar jaar een volledig nieuwe standaard heeft gezet, in vrijwel alle opzichten. De lat is domweg hoger gelegd. Voor journalisten en voor toeschouwers. Voor analytici en voor spelers – en voor collega-trainers misschien nog wel het meest.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TheWest666
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn is gewoon een bagger trainer. Dat was ie in Den Haag bij de jeugd, bij de eerste selectie zowel als assistent en later als hoofdtrainer. In Breda en zandbak óók niks laten zien. In Venlo en Rotterdam geluk gehad met een kundige staf. Want vraag maar beide clubs wat men van zijn speelstijl en tactiek vond. Een misser van jewelste om hem als trainer van een topclub aan te stellen. Steijn is hooguit een trainer voor een degradatie club, eerder zelfs KKD.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen