Onverwachte steun voor Louis van Gaal: 'Ik dacht: laat dit nou even de avond van Louis zijn'

6 september 2023, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Louis van Gaal heeft na zijn opvallende uitspraken over Lionel Messi steun uit onverwachte hoek gekregen. De voormalig bondscoach staat bekend om zijn kille verstandhouding met de media. Toch nam ESPN-verslaggever Cristian Willaert het een beetje op voor de 72-jarige Amsterdammer.

Van Gaal kreeg maandagavond tijdens de Eredivisie Awards de Eredivisie Oeuvre Award voor zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal. Natuurlijk stond de wereldberoemde oud-trainer ook de media te woord. Van Gaal maakte een aantal bijzondere opmerkingen over het WK in Qatar. Hij opperde dat de eindzege van het Argentinië van Lionel Messi vooropgezet spel was. Daar kreeg de oefenmeester veel kritiek op, onder meer vanuit Argentinië. Willaert was ook aanwezig bij het gala en neemt het op voor Van Gaal.

Artikel gaat verder onder video

"Ik wil Louis wel een beetje beschermen, ik had daar ook naar kunnen vragen", vertelt Willaert woensdag aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik dacht: laat dit nou even de avond van Louis zijn. Dat we hem positief benaderen en in het zonnetje zetten. Dat we laten zien wat hij allemaal goed heeft gedaan. In plaats van denken: ah, we krijgen Louis van Gaal voor onze telefoon. Misschien kunnen we nog een controversiële WK-uitspraak uitlokken. Maar dat is natuurlijk ook Louis. Het wordt vanzelf controversieel."

Tagelgenoot Sjoerd Mossou kon stiekem wel een beetje genieten van de uitspraken van Van Gaal. "Aan de ene kant was dat natuurlijk heel zwak. Hij toont zich een slecht verliezer. Je kunt dat helemaal niet bewijzen, hij had geen argumenten om het te onderbouwen. Aan de andere kant vond ik het ook wel mooi. Van Gaal is nu op een punt in zijn leven gekomen dat hij echt overal schijt aan heeft. Hij weet dat hij niet meer in het voetbal hoeft te werken en komt Messi toch niet meer tegen. Dus zegt hij gewoon alles wat hij denkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Louis is een baas.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van Gaal en velen andere wisten de uitkomst van het WK al voordat het begon, erg naïef om te denken dat het eerlijk is verlopen als het gaat om 7,5 miljard en de FiFa was de hoofdrolspeler.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

aj maar t is ook vooropgezet spel..die miracle goal van weghorst was ingestudeert alleen die kut argentijnen kunnen t ook en hebben gewonnen..t was de droom van van gaal of de droom van messi..ik ben meestal niet eens voor oranje maar ik had t graag zien gebeuren..messi jankend van t veld roepen dat hij gaat stoppen als hij niet wint hij is een boef en heb de finale gechanteert..m bappe had t moeten afmaken voor ons

Ruud Doetjes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maak het voetbal leuker, en schaf de buitenspelregel af, dan wordt het pas echt aantrekkelijk.

Ruud Doetjes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer leuk voetballen? Dan gewoon de buitenspel regels afschaffen, morgen gelijk doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen