Van der Meijde beweert: 'Onderzoek gestart of Mislintat verdient aan transfers Ajax'

18 september 2023, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica

Er is een onderzoek gaande naar de transfers bij Ajax, zo heeft Andy van der Meijde vernomen. Er zou onderzocht worden of de directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft verdiend aan transfers bij de club.

“Ik hoorde in de wandelgangen dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat. Nee, echt. Ik ben honderd procent serieus”, zegt Van der Meijde bij Veronica Offside. Presentator Wilfred Genee is verbaasd: “Dat hij er zelf geld aan verdient?” Van der Meijde: “Dat gaan ze nu uitzoeken.” Wesley Sneijder antwoordt: “Als dat echt gebeurd is, mag je dat alles en iedereen kwalijk nemen bij Ajax, ook de raad van commissarissen. Die moet de transacties goedkeuren. Áls het echt zo is.”

Artikel gaat verder onder video

Vrijdag zei journalist Mike Verweij dat Ajax voor enkele spelers te veel geld betaald heeft. "In Engeland was bekend bij een spelersagent dat Akpom voor vijf tot zeven miljoen op te halen was. Ajax biedt gewoon ‘boem’ meteen veertien miljoen euro", zei de journalist bijvoorbeeld. Ook de 12,5 miljoen euro voor Gaston Ávila van Antwerp FC zou opvallend hoog zijn. "Overmars vecht normaal gesproken echt voor elk dubbeltje, maar die kreeg een bod van Ajax… 12,5 miljoen euro… Overmars dacht: ik ga geen tegenbod doen, want voor je het weet bedenken ze zich. Die heeft echt onmiddellijk ja gezegd."

In de uitzending van maandagavond betoogt Van der Meijde ook dat Mislintat weg moet bij Ajax. "Dit kan niet zo doorgaan! Die Sven moet er direct uit. Meteen, morgen moet hij weg. Hij verneukt alles bij Ajax. De hele club gaat naar de klote. Kan echt niet, dit. Hij heeft de vrije hand gehad bij Ajax, dit kan zo niet verder. Hij moet heel snel wegwezen. Hem aantrekken is de grootste fout die ze gemaakt hebben."

Bekijk hieronder de bewering van Van der Meijde:

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Andy van der Meijden zit de boel te stoken en op te jutten. Of Heeft Andy van der Meijden bewijs hiervan?

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zeer onverantwoordelijk dat Van der Meyden zijn onderbuikgevoelens zomaar mag verkondigen op televisie. Noem man en paard of hou je bek. Nu lijkt het een opzetje om Mislintat zwart te maken. Wie heeft Mislintat trouwens aangesteld en wie controleert zijn werkzaamheden, dat zijn belangrijke vragen.

wilbert van langeraad
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

als het zo is dat hij eraan verdient heeft zou dit zeker een kwalijke zaak zijn. Maar sta er niet van te kijken die Duitse Keeper wat ze gehaald hebben en zoals gezegd Akpom en Avila maar toch eerst bewijzen zien zijn wel spelers waar veel te veel voor betaald is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen