Verbazing over interview van Ajax-aanvoerder Sutalo

5 september 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Josip Sutalo droeg afgelopen weekend de aanvoerdersband bij Ajax. Dat gebeurde bij zijn debuut namens de Amsterdammers, dus dat maakte de keuze van trainer Maurice Steijn nog opmerkelijker. Dat de Kroaat helemaal geen Nederlands en vrijwel geen Engels spreekt, maakt de keuze nog iets opmerkelijker.

"Ik ben blij dat ik opgesteld stond. Ik was heel blij met mijn eerste wedstrijd", vertelt Sutalo op de clubsite van Ajax. Dat doet hij in een interview in zijn eigen taal, dus niet in het Nederlands of Engels. De captain verscheen na afloop, mogelijkerwijs om die reden, ook niet voor de camera’s van ESPN, ondanks dat hij de aanvoerdersband droeg. “Dat gaf wel wat extra druk, maar al met al ging het goed." Normaliter verschijnen de aanvoerders direct op het veld nog voor de camera voor een eerste reactie.

Artikel gaat verder onder video

Zijn landgenoot Jakov Medic spreekt wel goed Engels en heeft Sutalo geholpen in zijn eerste weken in de hoofdstad van Nederland. “Hij is beter in talen en dat heeft me erg geholpen”, aldus Sutalo. “Het is fijn dat Jakov Medić hier ook is." Met Borna Sosa kreeg hij in de slotfase van de transferwindow nog een landgenoot bij Ajax. “Een uitstekende speler”, oordeelt de captain.

Lees ook: 'Spelers van Ajax grappen over het Engels van Maurice Steijn'

Dat Steijn desondanks voor Sutalo koos, die zich in de vreemde taal niet verstaanbaar kan maken, is opmerkelijk, ook gezien het hoge aantal nieuwelingen dat aan de aftrap verscheen en waarbij Engels dan de gemeenschappelijke taal is. "We zijn met veel nieuwe spelers. We moeten beter op elkaar ingespeeld raken voor betere resultaten. We hadden verwacht deze wedstrijd te winnen, maar we moeten dit accepteren en doorgaan", aldus Sutalo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een groot speler zei ooit eens dat voetbal een taal op zich is en dat elke goede speler geen woorden nodig heeft.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn heeft helemaal niks gekozen. Alles komt op conto van Mislintat.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein is een passant en moet zijn plaats weten. Hij mag blij zijn dat mislintat hem bij Ajax heeft gehaald.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In ons landje worden kleine dingen groter gemaakt zoals in dit geval de taalvaardigheid van Sutalo. Typisch ons nederlanders, altijd zeuren, zeiken. Voor Ajax is belangrijk dat Sutalo Ajax helpt met zijn voetbalkunsten en hij is een grote vis voor Ajax.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax gaat regelrecht de kant van FC Groningen op

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dst je gelijk hebt!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel artikelen hebben we wel niet gehad over het aanvoerderschap van Ajax. Bergwijn, Rensch Sutalo en het gaat allemaal echt helemaal nergens over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen