Willem van Hanegem keihard voor Ajacied: 'Als hij niets verandert, wordt het helemaal niks'

29 september 2023, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem heeft geen hoge pet op van Brian Brobbey. De Kromme is van mening dat er snel een knop om moet bij de Ajax-spits, anders vreest hij voor hem het ergste.

Ajax baarde vorig jaar opzien door Brian Brobbey terug te halen naar Amsterdam. De aanvaller had Ajax een jaar ervoor nog transfervrij ingeruild voor RB Leipzig. Zijn avontuur in Duitsland werd echter geen succes. Ajax haalde hem in eerste instantie voor een halfjaar op huurbasis terug naar de Johan Cruijff ArenA, alvorens hem voor bijna twintig miljoen weer definitief speler van de A-selectie te maken. Een basisplaats wist hij vorig seizoen echter niet te veroveren. Onder Maurice Steijn is hij weliswaar zeker van zijn plek, maar indruk maken doet hij allesbehalve.

Artikel gaat verder onder video

“Brobbey is een hele middelmatige speler geworden”, stelt Van Hanegem in de Willem&Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. “Als hij niets verandert, wordt het helemaal niks. Vroeger, toen hij een jaar of tien was, was hij sterk ten opzichte van al die andere kinderen. Die zette hij allemaal opzij. Je kon met hem doen wat je wilde, maar je kreeg hem niet van zijn plek.” Het clubicoon van Feyenoord ziet dat de tijden echter zijn veranderd. Het bewijs daarvan kreeg hij ongetwijfeld woensdag in het restant van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Brobbey kwam er in de duels met Feyenoord-verdedigers Gernot Trauner en David Hancko niet aan te pas. “Nu zijn er ook spelers die hem gewoon opzij zetten”, ziet Van Hanegem.

“Hij denkt dat hij dat nog steeds kan doen, dus dat is zijn handelsmerk geworden. Iedereen zegt: die krijg je niet van de bal, die is sterk. Maar het gaat allemaal ten koste van het spel”, zegt Van Hanegem. “Hoeveel kansen krijgt hij? Heel veel. En hoeveel goals maakt hij? Heel weinig.” Brobbey kwam dit seizoen vooralsnog acht keer in actie voor Ajax. Hij scoorde twee keer in de Eredivisie en was trefzeker in de heenwedstrijd tegen Ludogorets in de play-offs voor de Europa League. Met Chuba Akpom leek Ajax een concurrent voor Brobbey in huis te hebben gehaald, maar de Engelsman wordt door Steijn vooralsnog op andere posities gebruikt. Woensdag tegen Feyenoord stond Akpom naast Brobbey in de aanval, maar kon hij geen potten breken.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Snap wel wat hij zegt maar in dit elftal zijn er anderen die je beter eerder kan verkopen. Ik heb meer vertrouwen in Brobbey dan in Bergwijn. Om maar van de aankopen van Mislintat te zwijgen. Blijft natuurlijk wel vreemd dat ze hem hebben teruggehaald voor een (te) hoog bedrag. In een goed Ajax had hij bij Jong Ajax gespeeld

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het bijna nooit eens met Willemien , maar hij heeft nu wel een punt. Ik vind dat Brobbey beter uit verf komt bij Circus Renz of Circus Toni Boltini. Op het veld kan hij niks en verknalt 100% kansen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh ja , meneertje Stein vindt Brobbey geweldig.

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens het is geen killer,geen echte wereld spits,ze hadden hem nooit terug moeten halen voor dat geld. En hetzelfde voor Bergwijn ook die hadden ze nooit moeten halen,ook die brengt veel te weinig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen