Ajax gaat kansloos onderuit in Engeland en staat onderaan in Europa League-groep

26 oktober 2023, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft tegen Brighton & Hove Albion niet voor de sportieve ommekeer kunnen zorgen. In de eerste wedstrijd onder interim-trainer Hedwiges Maduro gingen de Amsterdammers vrij kansloos met 2-0 onderuit. Daardoor staat Ajax met twee punten uit drie wedstrijden onderaan in Groep B van de Europa League.

Opvallend in de opstelling van Ajax was de afwezigheid van Kristian Hlynsson. De IJslander scoorde afgelopen weekend twee keer in het 4-3 verlies tegen FC Utrecht. Maduro koos ondanks zijn tegenvallende optreden van zondag voor Steven Berghuis, vanwege zijn ervaring. Hlynsson viel overigens wel in deze wedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

De eerste helft was wat kansen betreft niet erg vermakelijk. Hoewel beide ploegen de kans kregen om aan te vallen, werd er niet veel op doel geschoten. Brighton had meer de overhand gedurende deze periode, met een stuk aanvallender spel dan Ajax. De thuisploeg zette enorm hoog druk en forceerde keeper Diant Ramaj tot het spelen van moeilijke ballen. De Duitser redde zich voetballend overigens prima tijdens zijn basisdebuut. Maduro zal hebben ingezet op verdedigende stabiliteit. De ploeg zette juist geen hoge druk. Uitblinkers in de defensie waren Jorrel Hato en Anton Gaaei met ferme ingrepen op de juiste momenten.  

Toch leidde de aanvallende dominantie van Brighton tot een doelpunt. Net als in de wedstrijd tegen Utrecht kreeg Ajax vlak voor rust de 1-0 om de oren. Een schot van Kaoru Mitoma kon worden gestopt door Ramaj, maar de rebound kon makkelijk worden binnengeschoten door João Pedro. De Braziliaan tekende voor zijn vierde Europa League-goal dit seizoen. 

Na rust was het, ook net als in Utrecht, weer raak. Uit een stiftje van Simon Adingra kreeg Barcelona-huurling Ansu Fati de kans om de bal langs de keeper in het doel te schuiven. Ajax kwam de klap die met deze 2-0 gegeven werd, niet meer te boven. Brighton voetbalde de wedstrijd uit en kwam op een bal op de paal van Steven Berghuis na, niet in de problemen.  

Marseille leidt nu in de groep met vijf punten, gevolgd door AEK Athene en Brighton met vier punten. Ajax staat onderaan met twee punten. Zondag wacht de wedstrijd tegen PSV in Eindhoven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat was het tactisch plan de eerste 29 min ? we gaan achterin rond spelen met alle verdedigers en de keeper tot de tegenstander in slaap valt? Man man man totaal geen creativiteit.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sutalo moet plaats maken voor Kaplan.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@krotje dat kan niet je enige conclusie zijn toch?😃😃

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wordt weer een dure grap nieuwe spelers als ze ook willen komen he..... bergwijn brobbey zou ik houden die Hato ook de rest snel snel wegdoen mischien wat jeugd erbij ook die de tactiek kennen...... tsja moeilijk

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hato linksback, oef wat een talent. Kaplan linkscentrum en vervanger van Sutalo dan maar vinden binnen Ajax (Jong/Onder) als het maar geen Aertsen is, voor mijn part Medic, slechter dan Sutalo kan niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Step by step Jurgen.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer de " nieuwe positieve gevoel" heeft niet geholpen. Wachten op de volgende trainer, kijken wat die kan met deze spelers

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zou in 4-4-2 spelen met brobbey en bergwijn voorin en 2 blokken van 4 erachter. Gaaie en taylor naar de tribune niet eens naar de bank . niet van achteren opbouwen want dit elftal kan dat klaar duidelijk niet dan maar voor de 2e bal proberen te spelen . maar voor onze Europese coeeficentie is dit bar slecht..

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey en bergwijn gelijk verkopen als dat nog kan . Berghuis er gratis bij . Berghuis is een ramp voor je groep. De arrogantie die brobbey en bergwij berghuis nu nog hebben is echt ongelooflijk . Past totaal niet bij de huidige situatie Ze doen helemaal niks die 3 en ze zijn gewoon te zwaar (brobbey en bergwijn) Brobbey wandelt gewoon . Dan kun je als achterhoede ook niet zoveel . Alle ballen komen 3x zo hard terug . Als je dan ook nog amper een middenveld hebt wordt het helemaal erg . 442 en taktiek snap ik alleen je hebt in mijn ogen de spelers ook hier niet voor Voor de rest lees ik hier veel reacties van mensen met verkopen en dan fff nieuwe halen . Maar in die positie zit ajax niet meer . Tussen neus en lippen door is al verteld dat er qua geld ook problemen zijn . Voor deze spelers gaat niemand meer betalen voor wat ajax betaald heeft . De nieuwe spelers allemaal lange contracten met veelste hoge salarissen . Die willen ook niet percé weg . Ajax komt er wel bovenop maar dat gaat nog wel fff duren

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb Dan wordt het middenvelders huren of jeugd want dit middenveld gaat nergens over compact houden korte passes breed of naar achteren dat kan iedereen wel geen ene steekpass of iemand die 1 op 1 erlangs probeert bang voor balverlies... ja ik hoorde ook dat de miljoenen die er waren toch echt er niet meer zijn... ik hoop voor ze dat wat kunnen slijten hier en daar en mischien met wat huur constructies wat creatievere spelers kunnen krijgen die naar voren willen drukken en spelen. Voor de eredivisie is dit hilarisch maar Europees moeten alle Nederlandse clubs zover mogelijk doorgaan anders verdwijnen er tickets dadelijk....

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien levert bergwijn wat op . Voor de rest zou ik ook niet weten wie genoeg geld opleverd waar je iets mee kan .

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was mooi om te zien dat die achterbakse Maduro geen enkele vooruitgang heeft geboekt met zijn kut opstelling. Hopelijk vliegt hij er ook snel uit en mag hij snel terug naar Almere, dat is zijn niveau.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maduro kiest voor de ervaring van berghuis en maak sutalo 2e aanvoerder. Nou dan heb je het allemaal wel begrepen. Niet om aan te zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen