'Ajax krijgt positieve respons bij hoofdkandidaat om Steijn op te volgen'

15 oktober 2023, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft meer dan goede hoop dat Mitchell van der Gaag open staat voor de opvolging van Maurice Steijn. De huidige rechterhand van Erik ten Hag bij Manchester United is indirect al gepolst of hij eventueel belangstelling heeft in de uitdaging in Amsterdam. Volgens The Sunday Mirror zijn alle signalen rondom hem positief wat een terugkeer betreft.

Dat schrijft het Engelse medium naar aanleiding van de geruchten rond de trainerspositie in Amsterdam, waarvoor Van der Gaag een optie zou zijn. Ajax zou op de achtergrond bezig zijn met de eventuele opvolging van Steijn, die enorm onder vuur ligt vanwege de tegenvallende resultaten van de Amsterdammers. Het onderzoek rond Van der Gaag is in elk geval al gebeurd.

Artikel gaat verder onder video

Dat onderzoek – volgens de Engelsen grotendeels uitgevoerd door technisch adviseur Louis van Gaal – is positief uitgepakt, maar Ajax heeft Van der Gaag nog niet rechtstreeks benaderd. Wel wordt de coach binnen Ajax ‘enorm gerespecteerd’ en is er veel vertrouwen dat hij een eventueel aanbod uit de Johan Cruijff Arena zal accepteren.

Tussen 2019 en 2021, toen Ten Hag de hoofdmacht leidde, stond Van der Gaag aan het roer bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor werkte hij lange tijd in Portugal, waar hij speelde en later trainer werd van Maritimo Funchal. Ook stond de 51-jarige Van der Gaag als hoofdtrainer voor de groep bij clubs als FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hm... ik weet het niet, ben nog niet helemaal overtuigd van hem. Ik kende hem van zijn tijd bij Jong, hm.... ging wel. Als ik Ajax ben dan ga ik ook aan buitenlandse coaches denken. Ze moeten wel verstaanbaar Engels spreken.

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou of dat een vooruitgang zou zijn weet ik niet hoor.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker tactisch en opbeurend bericht voor Steijn moet dit zijn zeg. De olifant heeft zijn intrede gedaan bij Ajax.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet of hij dan echt de reddende engel is...

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe eerder hoe beter. Elke dag langer met deze kut trainer betekent nog meer verval. Met Stein wint Ajax geen punt.

Jolke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen enkele trainer krijgt wat van dit elftal iets gemaakt. Al die spelers die gekocht zijn door mislintat allemaal eruit. Helemaal opnieuw gaan beginnen, en van achteraan beginnen. En zo bouw je een nieuwe ajax op waar je iets van kan maken, maar met dit soort voetballers ga je degraderen. Waarom krijgt altijd de trainer de schuld ??? ondanks dat de spelers het zelf moeten doen. Erg overtuigend zijn deze aankopen niet en dus kan je er ook niet veel.mee. Ik zou van achteraan beginnen en zo naar voren, zorg dat er een sterk elf staan en blijf daar dan ook bij, inplaats iedere x te wisselen. De 11 ajax moeten op elkaar ingespeeld zijn en ja dat is een zaak van de trainer maar als de spelers niet willen dan kan de trainer november zo zijn best doen dan lukt het niet ongeacht wie je voor die groep hebt staan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jolke, de huidige trainer en veel spelers van Ajax zijn inferieur en voldoen aan geen acceptabele norm dat wel, maar er is een nieuw bewind met de beste en meest WK-ervaren oud coach Louis. Ik mag niet aan wensdenken doen, maar ik schat in dat Ajax na de winterstop gaat terugkomen, geen kampioen, maar ik zou het leuk vinden als Ajax van de strijders daar boven puntjes weg haalt, lekker de boel verzieken. Hah, mijn seizoenkaart krijgt bijna zijn waarde terug.

BobKoers1962
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom de trainer van AZ niet polsen? Of ten Hag?

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer onbeschoft van die nieuwe zogenaamde garde die nu binnen is gekropen met een hoop honing om een trainer te zoeken terwijl de andere er nog is. Meneer Kroes van EX AZ heeft er goed aan gedaan maar helaas trekt AJAX zich niets aan wat AZ heeft gesteld en gaan ze gewoon hun weg. Erger is het niet. Ik ga Steijn niet voortrekken maar om zo met iemand om te gaan is een grote schande door dat nieuwe zooitje wat binnen is gekomen van Gaal (Graai) van Praag (niet Traag) van Wijk (Weet niet van Wijken) Kroes (is nog niet in dienst maar maakt al wel de dienst uit) Hoop dat AZ nu eens flink aan de bel gaat rinkelen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boyke dit is grote jongens voetbal, de coach van OM werd ook ontslagen. Flick werd ook door Tüchel vervangen. Zo zijn er meer voorbeelden.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is denk ik vergeten hoe van de gaag het het heeft gedaan bij jong ajax Oog kleppen af pannenkoeken die is totaal ongeschikt voor het eerste elftal

Repoman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van dit zooitje wat er nu loopt kan niet een trainer een goed elftal maken. Bergwijn is al helemaal niks. Bijna 30 miljoen gekost. Er loopt maar een verdediger die elke wedstrijd een voldoende haalt. En dat is Hato. Ajax heeft lekker zitten slapen met de nieuwe directeur Mislintat. Met name ook J. Van Halst. En die Eringa. Je mag nu blij zijn dat je in het linker rijtje komt te staan deze competitie.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me alleen af waarom Ajax positieve respons krijgt over v/d Gaag. Zou hij dan echt zo slecht zijn of toch erg goed? Hij werkt bij Man, United en heeft Europees hierdoor wél ervaring, iets wat Steijn dat niet heeft ! ! ! Ik weet nog niet of ik tegen ben met de komst van v/d Gaag. Denkelijk dat de kans erg klein (geworden) zijn dat óf ten Hag óf Jansen van AZ naar Ajax komen. Welke keuze moet Ajax dan écht maken ? Wie staat er nu dan écht als allereerste op de lijst (bij Louis van Gaal ) ? ? ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Truus !

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tjongejonge. Wat zei men bij Steijn? Hij was maar trainer bij... En deze vd Gaag dan? Hij was maar trainer bij clubs als FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda. Dat zet wel zoden aan de dijk 😒Oh en ook nog bij Jong Ajax. Nou, daar is er maar één mee kampioen geworden en dat was niet deze Bro. Als je al een ervaren goede coach zou willen dan lukt dat echt niet omdat deze allemaal al ergens zitten. Het zullen altijd 2e of 3e keuzes zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot was ook maar coach van.....? Ten Hag ?

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hadden gewoon Reiziger moeten nemen samen met Bogarde, maar die hebben ze allebei weggejaagd zoals zoveel anderen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies Brigges, Reiziger maakte Jong Ajax kampioen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen