Danny Blind bevestigt mogelijke terugkeer bij Ajax: 'Natuurlijk contact gehad met Louis'

12 oktober 2023, 20:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Danny Blind sluit zeker niet uit dat hij opnieuw deel gaat uitmaken van de Raad van Commissarissen van Ajax. De (onder meer) oud-aanvoerder én trainer van de Amsterdammers werd in verband gebracht met verschillende vacante posities in de Johan Cruijff ArenA, maar bevestigt met adviseur Louis van Gaal te hebben gesproken over een terugkeer in de RvC.

Op Ziggo Sport schuift Blind donderdagavond aan om de verschillende wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks van zijn analyse te voorzien. Presentator Bas van Veenendaal maakt echter van de gelegenheid gebruik om uit de eerste hand te horen wat er waar is van de verhalen over een (zoveelste) terugkeer van Blind bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

"Er moet natuurlijk een hoop gebeuren. Er zijn problemen met de algemeen directeur, een technisch directeur is er niet", somt Blind op. "Ik heb dat altijd met plezier gedaan, en dan heb ik het over de RvC-rol, ik benoem het bewust in die volgorde. AD en TD zijn de belangrijkste posities. Maar er zou ook een technische man in de RvC moeten komen. Wie weet", houdt hij de kaarten nog wel even tegen de borst. Dat hij al met Van Gaal gesproken heeft ontkent hij echter niet: "Ik heb natuurlijk wel contact gehad met Louis, onze verstandhouding op voetbalgebied is ook duidelijk. Dus het zou kunnen, maar het is nog niet zo ver."

Vertrek Daley
Blind vertrok in 2021 juist als voetbalcommissaris bij Ajax om zich als assistent van diezelfde Van Gaal bij het Nederlands elftal te voegen. Sindsdien gebeurde er een hoop in Amsterdam, waaronder het veelbesproken vertrek van zijn zoon Daley. Dat speelt echter geen rol bij de afweging die Blind nu zou moeten maken over een eventuele comeback: "Ik heb afscheid genomen als RvC-man voordat dat met Daley speelde. Ik was het onder andere niet eens met een aantal transfers. Inmiddels zijn bijna al die spelers alweer vertrokken, dus dat had ik nog niet zo gek gezien", aldus Blind. "Maar dat is toen gebeurd, nu is er een nieuwe situatie. Het blijft natuurlijk Ajax, de club waar ik van hou", besluit hij het onderwerp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen